hänt exklusivt

Albin avslöjar okända kampen i Idol – som tittarna inte får se

ALBIN TINGWALL

Albin Tingwall är klar för semifinal i Idol 2022 och glädjen är total. Men bakom kulisserna pågår en helt annan kamp.
– Jag mår illa hela tiden, säger han till Hänt.
Sanningen om Idol-profilerna Albin och Ida: "Vi älskar varandra"
0:41

Efter reklamen: Sanningen om Idol-profilerna Albin och Ida: "Vi älskar varandra"

(0:41)

Slå på ljud

Idol 2022 är i full gång och inför nästa veckas semi-final står det mellan Sebastian Rydgren, 18, Klara Almström, 18, Nike Sellmar, 28, och Albin Tingwall, 19.

Men under kvartsfinalen var det något som inte stämde. Albin fick hela Idol-studion att koka och av juryn fick han stående ovationer, men trots detta verkade han inte så glad som han brukar vara.

Nu berättar Albin för Hänt vad det egentligen är som sker.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Albins upptäckt – tvingades åka in till akuten

Det hela började med att han upptäckte en finne vid revbenen. Den blev infekterad och blev till slut till en stor böld och sedan ett sår.

– Om man tar det från början, jag fick någon typ av finne på revbenet som jag inte visste vad det var. Men den bestämde sig för att bli jätteinfekterad så jag fick en stor böld på sidan som jag mådde dåligt av, berättar han för Hänt och fortsätter:

– Så jag behövde åka in då, för den blev så pass infekterad att jag inte kunde röra min högra arm typ. Så då åkte vi in och så tömde de den och så skrev de ut antibiotika till mig.

ALBIN TINGWALL
FOTO: INSTAGRAM

Samma dag som Albin lämnade sjukhuset upptäckte han en ny, likadan finne, på vänstra armen.

– Jag tänkte inte mer på det utan jag tänkte bara att jag skulle vara väldigt noga med att hålla den ren. Så jag tog alsolsprit hela tiden men det hjälpte inte, den blev nästan ännu värre än den första. Alltså den blev väldigt infekterad, förklarar Albin.

albin tingwall
FOTO: INSTAGRAM

Kampen i kulisserna: ”På väg att bli blodförgiftning”

Mitt i allt detta har ju Albin Sveriges största musiktävling att tänka på och inför fredagens Idol-sändning med kärlekstema var han verkligen inte på topp.

– Så precis innan jag skulle gå ner och sjunga, så låg jag i soffan och höll på att svimma och hade feber. Så sjuksystern kom upp och tog blodprov och blodtryck och allting. Då såg allt ganska bra ut. Det var en kvart innan sändning, säger han och fortsätter:

– Då sa vi att nu gör jag den här sändningen och sen så måste vi åka in för det kan vara på väg att bli blodförgiftning, så jag mådde ju liksom piss när jag sjöng.

Albin berättar att han aldrig mått så illa i hela sitt liv och första låten var värst. På de höga tonerna kände han att han måste hålla igen, så att han inte skulle spy rakt ut. Till råga på detta så har han spy-fobi.

– Den här höga tonen som jag tog i slutet så var det så nära att det var obehagligt. Man hör i sista delen när jag sjunger lite lägre att det låter så illa för att jag försöker hålla tillbaka allt, säger han.

Läkarnas besked om Idol-Albin

Albin har tidigare haft magkatarr så hans mage är känslig mage redan från början och därför reagerar han så starkt på antibiotikan.

– Jag blir ju väldigt väldigt illamående och jag tar ju tre tabletter om dagen, så jag mår illa hela tiden liksom. Så det är extra jobbigt att sjunga då, förklarar han.

De senaste veckorna har vissa tittare lagt märke till att Albin har nära till sina känslor och lätt för att gråta. Den här oron kan mycket väl ha något att göra med att han varit extra känslig, men han menar samtidigt att han inte vill verka känslokall – för tittarna har ju inte hela bilden.

– Jag tror att folk såg på mig att jag inte var på topp. Jag kollade på sändningen nyss och det ser liksom ut som att jag är helt känslokall. Jag vill bara inte att folk ska tro att jag inte var taggad på att vara där för det stämmer ju inte!

Enligt läkarna ser det bättre ut nu och Albin är beordrad att vila och återhämta sig.

– Det de sa är att det är mycket möjligt att det är stressrelaterat med tanke på min situation och att jag inte fått någon sömn typ. Men att den första är på väg att läka, så det är ju bra, förklarar Albin.

ALBIN TINGWALL
Lars Höglund / TT

Nu håller vi tummarna att Albin kryar på sig till semi-finalen i Idol 2022!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN