TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Man anhållen för kvinnomord: “Ingen relation”

13 feb, 2023 
En 25-årig man är anhållen misstänkt för mord och försök till mord efter attacken mot två kvinnor i Örebro i helgen. Arkivbild.
En 25-årig man är anhållen misstänkt för mord och försök till mord efter attacken mot två kvinnor i Örebro i helgen. Mannen har ingen relation till kvinnorna, enligt åklagaren.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Polisen larmades vid 19.30-tiden på lördagen efter det att grannar sett och hört något som pågick i en lägenhet i Örebro.

Enligt polisen skedde ett våldsdåd där någon form av tillhygge användes. En kvinna i 50-årsåldern mördades och en kvinna i 25-årsåldern blev allvarligt skadad.

"Det finns varken en familjerelation eller relation över huvud taget mellan den misstänkta gärningspersonen och de utsatta kvinnorna. Den yngre kvinnan och gärningspersonen verkar ha varit skolkamrater en gång i tiden," säger åklagare Anders Persson i ett pressmeddelande.

Enligt åklagaren har mannen medgett inblandning i händelsen.

"Men vad som ligger bakom angreppet är inget vi kan lämna uppgifter om i det här skedet," säger åklagare Anders Persson.

Tidigare var en annan person anhållen i ärendet. Den personen är nu helt avförd från utredningen, enligt Åklagarmyndigheten.

Annons