Jacqueline tvingades föda sitt barn två gånger – orden efter traumat

Jaqueline Schumer med barnets pappa.

FOTO: Instagram/TikTok
Barnet i Jaquelines mage var missbildat.
Läkaren skulle tvingas ta ut flickan och sedan sätta tillbaka henne i Jaqueline, 28, för att rädda fostret.
Höggravida mamman ”Kan få min mage försvinna”
0:33

Efter reklamen: Höggravida mamman ”Kan få min mage försvinna”

(0:33)

Slå på ljud

28-åriga Jaqueline Schumer visste att det inte skulle bli en dans på rosor att föda barn, men det hon inte visste var att den traumatiska processen skulle komma att ske två gånger inom loppet av 14 veckor. Amerikanska Jaqueline var gravid i vecka 23 när det absolut värsta en blivande mamma kan uppleva inträffade – hennes ofödda dotter var inte frisk.

Barnet togs ut och stoppades tillbaka

Det var efter ett ultraljud, nästan halvvägs igenom graviditeten som läkarna insåg felet med Jaquelines dotter. Förkrossad över att hennes ofödda barn inte var frisk fick hon veta att hon skulle behöva föda sin dotter två gånger. Läkarna kunde se att något var fel med barnets ryggrad, något som skulle kräva en operation för att rätta till, skriver The Sun.

Barnet hade en missbildning som heter Spina bifida, vilket betyder "två delad rygg". I Sverige är det även känt som ryggmärgsbråck. Missbildningen är väldigt ovanlig och många väljer att avbryta graviditeten när felet upptäcks, men Jaqueline var fast besluten att föda en frisk dotter.

"För att sen sätta tillbaka henne"

Idag är Jaqueline gravid i vecka 30. Hennes komplicerade graviditet och barnets tillstånd uppmärksammades efter att hon postat en TikTok med texten:

"När man får veta att man måste föda sitt barn i vecka 23 så att hon kan genomgå en ryggradsoperation för att sen sätta tillbaka henne och låta henne växa i 14 veckor till tills att hon kan födas igen"

Flera TikTok-användare reagerade starkt och få kände igen fenomenet, vilket ledde till frågor.

"Vad gör de med fostersäcken och vätskorna efteråt??? Nyfiken." Skriver en användare.

@jacqschumer

Then be on bed rest for 107 days in another state 🙃 I’d do anything for her #pregnancy #csection #babynames #spinabifida

♬ gford._ gets no maidens - $avøry-$adisticpai

I en annan TikTok svarar Jaqueline på frågan och förklarar att vid operationen, som liknade en kejsarsnittsoperation förlorade hon stora delar av det naturliga fostervattnet. Läkarna fick då ersätta det med vätska som förstföderskan fick intravenöst tills att barnet återigen började producera sina egna vätskor i magen. Fostersäcken syddes ihop efter operationen.

– Det är helt otroligt vad de kan göra, lägger hon till i TikTok-inlägget.

Jaqueline och dottern som fortfarande ligger i magen mår idag bra och träffar läkare veckovis för att kontrollera att allt är som det ska. Om ungefär 10 veckor kommer hon att föda sin dotter igen, även denna gång via kejsarsnitt.

FOTO: Instagram/TikTok

FRÅN FÖRSTASIDAN