Wilma Wernerssons kritik mot Robinson – efter tiden i Gränslandet

Wilma Wernersson
Exklusivt

Wilma Wernerssons resa i Gränslandet-Robinson är över. Nu berättar hon för Hänt om besvikelsen över att aldrig ha fått en ärlig chans i tävlingen.
– Det kändes nästan löjligt, säger hon.

Wilma Wernersson kom in i Robinson 2021 som utmanare tillsammans med Anna Frycklund, Rickard Länta och William Seth Wenzel. Utmanarna fick då göra upp i en individuell tävling där ettan och tvåan fick komma in i Robinson. För trean och fyran väntade ett annat öde – nämligen Gränslandet.

LÄS MER: Lista: Värsta fusken i Robinsons historia – de skyldigas ord om brotten

Det blev William och Rickard som knep de där två platserna och fick komma in i Robinson. Wilma och Anna fick istället bege sig till Gränslandet.

Wilma befann sig på Gränslandet i fyra "Robinson-veckor" och när chansen gavs om en Robinson-plats snubblade hon på målsnöret. När gränsländarna fick chansen att tävla sig in i Robinson igen blev det nämligen Ludvig "Ludde" Andersson som knep den platsen, efter ett otroligt jämnt kina-schack.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Wilmas ord om snöpliga förlusten mot Ludde

På sociala medier har det varit en del diskussioner huruvida ifall det faktiskt var rättvist att Ludde fick duellera mot Wilma i kina-schacket. Han hade nämligen förlorat i den tidigare tävlingen "Tower of power" och var egentligen utslagen. Men efter att Alexander Chennaoui och Tova-Sophia Aronsson diskats så fick Ludde plötsligt en ny chans och fick duellera mot Wilma.

– Jag tyckte att det var jättefrustrerande. Och så tänkte jag såhär "jaha då spelade alltså den tävlingen ingen roll", säger Wilma till Hänt och syftar på "Tower of power"-duellen. Hon fortsätter:

– Då kan ju jag säga "men då gills väl inte det här kina-schacket då heller", så jag var lite lätt frustrerad om man säger så. Men sen är jag känd för att vara lite för snäll ibland så jag sa aldrig det här till produktionen.

I kvällens avsnitt av Gränslandet så görs det upp i "Elden" och det står mellan Wilma och Andreas Alseryd. Efter en riktig rysare blev det till slut Andreas som först brände av sitt snöre.

Kritiken mot Robinson: "Ett stort skämt"

Det blev med andra ord en otroligt snöplig förlust för Wilma, som fick upp eld långt före Andreas. Men på något sätt hade hon inte turen med sig och trots att snöret fattade eld så brann det aldrig av.

– Det kändes verkligen extremt orättvist, för mitt snöre brann innan han ens fått upp en eld. Så jag var i chock när han vann. Även dem runt omkring hade börjat förbereda frågor till Andreas om att han skulle få lämna, säger Wilma till Hänt.

Wilma Wernersson, Andreas Alseryd

Wilma fick upp eld långt före Andreas.

Foto: TV4

Även Andreas verkade tycka att vinsten var lite orättvis.

– Vissa vinster är ju trevliga, men det här var kanske en av de mer tråkiga, säger han i programmet.

Det här betyder att Wilma får lämna Gränslandet, utan att ens ha satt sin fot på Robinson-stranden. Nu berättar hon för Hänt om den stora besvikelsen och hur hon ser på sin medverkan.

– Ska jag vara med om att folk fuskar runtomkring mig? Att jag blir utmanare och inte får samma chanser som de andra? Jag tycker nästan att min Robinson-resa har känts som ett stort skämt. Jag känner mig så missnöjd med min prestation, säger hon och fortsätter:

– Jag pratade med produktionen flera gånger och det var faktiskt vid ett tillfälle som jag ifrågasatte vad jag gjorde här? Det kändes nästan bara löjligt.

LÄS OCKSÅ: Robinson-Luddes egna ord om fusket i Gränslandet – därför larmade han

LÄS OCKSÅ: Det här köpte deltagarna som diskades från Robinson 2021

FOTO: TV4

Senaste nytt