Ullared-Gunnel Hyvönens ord om sjukdomskampen – efter makens stöd

Gunnel Hyvönen och Maritta Söderström

TT
Gunnel Hyvönen och hennes syster Maritta Söderström är kända för sin shoppingstil i tv-programmet Ullared. Gunnel har haft ett tufft år som präglats av sjukdom för hela hushållet.
Nu berättar hon för Hänt om stödet från maken.
– Han är mitt allt, säger hon.

Systrarna Gunnel Hyvönen, 74, och Maritta Söderström, 76, har tillsammans gjort dunder-succé i tv-serien Ullared på Kanal 5. Det var efter att någon i produktionen överhörde deras konversation som deras deltagande i serien blev ett faktum.

Med deras starka personligheter och hårda relation har de tagit svenska folket med storm, och när systrarna är i farten vet man aldrig vad som kan hända.

Sedan dess har mycket hänt för systrarna från Hofors, bland annat har de blivit nominerade till Kristallen för Årets tv-personlighet 2018.

Gunnel och Maritta på Kristallen-galan 2018.

Foto: TT

Gunnel är gift med maken Jouko Hyvönen sedan många år tillbaka. Maritta däremot har varit änka de senaste 23 åren, men tidigare i år fann hon äntligen kärleken på nytt i Lasse, 71. Maritta och Lasse träffades i dejtingprogrammet Hemliga beundrare på SVT och sedan dess har de varit ett par. Dock skiljer det 30 mil mellan dem, då han bor i Svenljunga och hon bor i Katrineholm.

Gunnels relation till maken

LÄS MER: Steffo Törnquists svar om privata ryktet

Gunnel och hennes man bor kvar hemma i Hofors och deras kärlek till varandra verkar nu vara starkare än någonsin. Men de har inte haft ett lätt år bakom sig. Tidigare har Gunnel haft cancer i halsen och underlivet och nu i somras fick hon ännu ett tråkigt besked – att hon drabbats av lungcancer.

– Den senaste tiden har jag opererat mig fem gånger för cancer, berättar Gunnel nu för Hänt.

Sjukdomstiden har inte varit lätt för den folkkära shopping-profilen, nu berättar hon om smärtan som kommit med alla operationer.

– De sågade ju av revbenen på mig, så jag har ju haft så ont av det, va. Men nu börjar det släppa, men bröstet är ju alldeles blått efter att de tog bort bandaget, säger hon.

– Jag har haft ont så jag har haft svårt att sova, men det är ju inte bara det. Jag har ju också haft svårt att sova för jag vann så mycket pengarBingolotto, förklarar Gunnel.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Makens stöd under operationerna

Eftersom det varit besöksförbud på sjukhusen, på grund av smittorisken för corona, så har Gunnels man inte kunnat vara med henne under operationerna. Men nu berättar hon att han stöttat ändå och visat omtanke trots att det varit en svår tid även för honom. Det var nämligen en kaotisk tid med sjukdomsfall inom hela familjen.

– Nu ska du få höra. Maken var in och opererade ögat, jag var inne och opererade underlivet och katten var sjuk så han åt inte och han drack inte. Då fick vi ta bort han, säger Gunnel till Hänt.

Men trots sjukdomsfallen har maken varit ett otroligt stöd för Gunnel, hon berättar att hon nog inte hade klarat av det här om det inte vore för honom.

– Min man är mitt allt han, hade jag inte haft honom hade jag inte klarat mig, förklarar hon och fortsätter:

– Nu håller jag på och återhämtar mig lite i alla fall, och jag har bara varit inne i mataffärer två gånger sedan i september.

Lyckligtvis är Gunnel nu på bättringsvägen och blickar framåt mot nya äventyr. Maritta har nyligen sagt att hon tror att den bästa medicinen för sin syster är att ta en tripp till Ullared.

– Hon har ju haft cancer i halsen, underlivet och nu lungorna. Men pratar man om Ullared då piggnar hon till. Jag ska ta henne i en bil och åka ner med henne i en tur till Ullared, sa Maritta till Hänt i oktober.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Därför kommer inte Gunnel vara med i Ullared

LÄS OCKSÅ: Ullared-Gunnel Hyvönen om familjesorgen efter dödsfallet