Ullareds-Gunnel Hyvönens lycka efter storvinsten på Bingolotto

Ullareds-Gunnel Hyvönens lycka efter storvinsten på Bingolotto

Gunnel Hyvönen och hennes syster Maritta Söderström är kända för sin shoppingstil i tv-programmet Ullared. Gunnel har haft ett tufft år bakom sig men nu har det vänt efter en rejäl lotto-vinst!
– Skitglad vart jag, säger hon till Hänt.

Det är inte många som har missat systrarna Gunnel Hyvönen, 74, och Maritta Söderström, 76. I tv-succén Ullared på Kanal 5 har man kunnat följa radarparet såväl när de skrattat som gråtit tillsammans. Men det är inte alltid frid och fröjd mellan dem och Gunnel kan minst sagt bita ifrån när hon tycker att Maritta beter sig illa.

Gunnel har tidigare berättat för Hänt om situationer där hon kan störa sig på sin syster. Det handlar oftast om pengar och att Maritta försöker få Gunnel att betala åt henne eller få henne att köpa saker på Ullared.

– Maritta säger alltid till mig vad jag ska köpa. Hon försöker alltid bestämma. Men det ska du veta, jag betalar för mina egna saker så då ska jag också få bestämma vad jag ska köpa, sa Gunnel då.

– Sen när vi var utomlands försökte hon få mig att betala för parasollet. Fan heller sa jag, det tänker jag inte göra. Jag betalade för solstolen men parasollet fick jag ju inte använda. Jag var helt röd över hela låren för att ja var tvungen att ligga i solen medan Maritta kunde ligga i skuggan. Men hon ville att jag skulle betala i alla fall, har Gunnel tidigare sagt till Hänt.

Gunnel och Maritta på Kristallen-galan 2018

Foto: TT

2020 – ett olycksdrabbat år

Det här året har varit ett oturs-år för många, det kan Gunnel också skriva under på. Hon har bland annat opererats för cancer fem gånger och i exakt samma veva som hennes kära katt behövde avlivas opererade maken ögat.

Men plötsligt kom vändningen för den folkkära shopping-profilen. Det var under en kväll när hon och maken spelade Bingolotto som det otroliga inträffade.

LÄS MER: Dagny Carlssons tvivel på bloggandet

– 100 000 vann jag, berättar hon nu för Hänt.

Det råder inga tvivel om att Gunnel är glad över lotto-vinsten och det är nog hennes man, barn och barnbarn också för nu berättar hon att även dem ska få ta del av vinsten.

– Maken har fått en slant å sen ska jag ge barn och barnbarn en liten slant var, säger hon.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Gunnels egna ord om vinsten

När hon berättar om händelseförloppet under vinstkvällen är det med glädje och spänning i rösten.

– Jag vart såå glad när han (min man) ringde in, vet du. Då gav han mig telefonen och så fick jag svar ”Lägg inte på luren”, säger Gunnel och fortsätter:

– Så då kom jag ju fram där. Skitglad vart jag, berättar hon.

Efter det är det folk som har hört av sig till Gunnel och gratulerat till vinsten. De tyckte verkligen att hon förtjänade det här efter den svåra sjukdomskampen den senaste tiden.

– Det har ringt hit folk som sagt ”fan va bra att just du Gunnel, att du vann de där pengarna, du som gått igenom så mycket skit”, säger Gunnel och skrattar.

FOTO: Eero Hannukainen/Sören Andersson/Tommy Holl/TT

LÄS OCKSÅ: Ullared-Gunnel Hyvönen om familjesorgen efter dödsfallet

LÄS OCKSÅ: Ullared: Så lever tv-seriens största profiler i dag