LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ullared: Maritta Söderström om bråken med Gunnel Hyvönen

08 sep, 2020 
Linnea Lundgren
Maritta Söderström
Syskonen Maritta och Gunnel är ett av Sveriges mest älskade radarpar. Men hur står det egentligen till med syskonrelationen när kamerorna har slutat rulla?
✔︎ Efter storbråket på Ullared – nu bryter systrarna kontakten: "Hon blir ju så arg".
✔︎ Tvillingen Laila försvann mystiskt ur tv-rutan – nu avslöjar Maritta sanningen bakom relationen.
✔︎ Nya kärleksbeskedet med Lasse – efter skräckhändelsen: "Trodde han var död".
Annons

I en exklusiv intervju med Hänt berättar Maritta Söderström, 75, om sanningen bakom relationen med systern Gunnel Hyvönen, 74.

Gunnel och Maritta

Maritta Söderström och Gunnel Hyvönen har blivit riktiga tittarfavoriter genom sin medverkan i långköraren Ullared. Tillsammans har de besökt köpcentret otaliga gånger och för det mesta är systrarna riktigt kärleksfulla mot varandra. Men inte sällan ryker radarparet ihop. Inte minst då de har bestämt sig för vad den andra bör plocka med sig hem från shoppingrundan. I en intervju med Hänt har Gunnel tidigare berättat att Maritta kan reta gallfeber på henne då hon försöker övertala Gunnel att köpa något som hon egentligen inte vill ha. Men då Hänt pratar med Maritta har hon en helt annan syn på saken.

Annons

– Det är ju hon som försöker bestämma vad jag ska köpa. Fast det inte är hon som ska betala ska hon ändå bestämma vad jag ska ha och inte. Sen hade hon bestämt sig för att ha en sån där elcykel för ett tag sen. Jag åkte och hämtade henne för att köpa den cykeln men så när vi hade åkt i flera timmar och nästan var framme så hade hon helt plötsligt ångrat sig. Då skulle hon inte ha någon cykel. Ja, vem tror du det var som fick ta hem den där jäkla cykeln då? Det var ju jag, säger Maritta.

Och visst har det ibland blivit en riktig hätsk stämning. Maritta minns speciellt en gång då de rök ihop i varuhuset – något som slutade med att hon röt till ordentligt.

– Ja det var en gång som de inte ens kunde sända på tv. Då hade hon retat mig i en vecka och jag sa att “nu fan får du lägga av”. Jag var så arg på henne att jag trodde att hon skulle ringa till Jocke och be honom hämta hem henne. Men så är jag sörru, jag säger ifrån. Man kan inte gå hur långt som helst, då sätter jag stopp.

Annons

I grund och botten är det dock en stark kärleksrelation som binder systrarna samman. Under den senaste tiden har Gunnel lidit av svåra hälsoproblem och i somras kom ytterligare en smäll då hon fick besked om att hennes cancer kommit tillbaka. Något som tog hårt även på Maritta.

– Vi har en väldigt fin relation. Nu har hon ju precis opererat lungan och kommer nog tyvärr inte till Ullared igen. Det är väldigt sorgligt. Sen har de varit inne i huvudet på henne tre gånger. Det har förändrat henne. Hon var väldigt glad innan, nu blir hon ju så arg och vresig.

Bröt kontakten med okända systrarna

Trots att det är Gunnel och Maritta som först poppar upp i huvudet när man tänker på systrarna från Hofors har det inte alltid varit bara dem två. Faktum är att de ingår i en syskonskara på inte mindre än fyra systrar. Däribland finns Gunnels tvillingsyster Laila, något som inte lär komma som en chock för alla äkta Ullared-älskare. Till en början var nämligen Laila en del av programmet men försvann snart från Maritta och Gunnels sida.

Annons

Nu berättar Maritta sanningen bakom Lailas snabba sorti ur programmet.

– Hon tycker inte alls om att vi är på TV. Hon var med i de första avsnitten men då smög hon bara runt och gömde sig för kameran. Och då fick hon gå! Man kan inte hålla på så om man ska vara med på TV. Då måste man bjuda på sig själv och det gjorde inte hon.

Oj, men vad tycker Laila om din och Gunnels framgång nu då? 

– Det vet jag inte. Vi pratar inte med varandra längre. Det var när vi var i Ullared sista gången som vi började bråka och då sätter jag ner foten. Här kan man inte komma och bråka hur mycket som helst.

Inte heller Marittas yngsta syster har hon någon kontakt med. Efter att sykonens pappa dog 1996 valde Maritta att klippa banden med lillasystern under en arvstvist.

– Man kan inte bara komma och gå som man vill. Försvinna och sen dyka upp igen. Så nej, henne har jag inte pratat med sen 1996.

Kärleken vinner alltid

Efter att ha sökt kärleken i många år kunde Hänt i våras avslöja att Maritta funnit lyckan. Första gången hon träffade Lasse, 70, var givetvis under ett besök på Ullared där hon fick tag i hans mobilnummer. Men efter att han inte svarade henne när hon försökte ringa redan samma kväll befarade hon det värsta.

Annons

– Jag trodde att han var död. Eftersom han inte svarade menar jag.

Gissa om Maritta fick sig en chock då Lasses vän några år senare kom fram och berättade att han levde – och dessutom hade tänkt på Maritta. Det hela visade sig vara ett stort misstag och när Maritta fick frågan om hon ville vara med i Hemliga beundrare hade hon ett självklart svar på vem hon ville dejta. Resten är historia och i veckan firar det nyförälskade paret nio månader.

Maritta Söderström
Efter många års sökande har Maritta funnit kärleken.

– Jag tycker så mycket om honom. Vi ska nog ta en tur till badhuset och simma sen ska vi till Danmark och äta något gott.

Men hur lever ni nu då? Är ni sambos eller hur ser det ut?

– Ja, jag är sambo när jag är här och särbo, eller kärbo, när jag är hemma, säger Maritta och skrattar lyckligt innan hon fortsätter:

– Nu har jag varit här i några veckor men sen kommer jag åka hem igen och snart ska vi till Öland tillsammans med min kompis och hennes gubbe.

Foto: TT/TV3/Kanal5

LÄS OCKSÅ:

Annons