TV4:s svar efter missen – därför kunde inte tittarna se Nyhetsmorgon

Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon

I söndags möttes Nyhetsmorgon-tittarna av Jenny Alversjö i rutan.
Men de som ville titta på programmet via TV4 play fick inte se någonting alls.
Nu förklarar kanalen vad som egentligen hände.

Det är snart dags för långhelg men några som inte tar ledigt då är personerna i Nyhetsmorgon-redaktionen. Oavsett vilken dag på året det är så bjuds tittarna på en morgonshow under ledning av deras främsta profiler.

Vanligtvis är det Maria Forsblom och Martin Järborg som styr skutan varje måndag till onsdag, men då han är en av de programledare som fått ledigt under julhelgen ersätts han av Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon.

Då är Martin tillbaka i Nyhetsmorgon

Maria och Anders är båda välbekanta ansikten för TV4-tittarna och av kommentarsfälten att döma verkar det som att de allra flesta är nöjda med det tillfälliga upplägget i programmet.

LÄS MER: Soraya visar upp stora familjelyckan

De tittare som redan nu saknar Martin i Nyhetsmorgon behöver inte hänga läpp, han är nämligen tillbaka snart igen.

”Martin är tillbaka från julledighet den 28 december”, skrev Mia-Li Hallengren, pressansvarig för Nyhetsmorgon, i ett meddelande till Hänt förra veckan.

TV4-tittarnas ord till Jenny Alversjö

I söndags var det dock ingen mindre än Jenny Alversjös tur att leda tittarna genom den uppskattade morgonshowen. Jenny har ett tufft år bakom sig då hon i slutet på 2019 drabbades av en stroke.

Vägen tillbaka har varit tuff och lång men TV4-profilen har varit envis som få och numera är hon tillbaka i Nyhetsmorgon precis som innan hjärnblödningen inträffade. I sociala medier är det tydligt att Jenny är en favorit hos många av tittarna.

”Bästa Jenny, så lugn o behaglig, låter gästerna prata till punkt”, skriver en person i en kommentar på programmets Facebook-sida.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför kunde inte tittarna se Nyhetsmorgon på TV4 play

Men det är inte bara glada hejarop som kommer från TV4-tittarna efter söndagens direktsända avsnitt av Nyhetsmorgon. Det verkar nämligen som att kanalen hade problem med sin streamingtjänst, TV4 play – och att programmet inte gick att se därifrån alls.

”Jag kan inte streama!? Står att nästa sändning är imorgon?”, skriver en tittare.

”Det går ej att streama programmet idag 20 dec!”, hälsar en annan.

Tack vare att tittarna uppmärksammade missen i Nyhetsmorgons sociala medier-kanaler gick det att åtgärda problemet snabbt. Nu förklarar TV4 att det hela handlade om ett tekniskt strul.

”Vi hade problem med TV4 Play idag, men har åtgärdat problemet nu.”

LÄS OCKSÅ: Jenny Alversjös kärlekslycka med Anders

LÄS OCKSÅ: Jennys erkännande om svåra sjukdomstiden

FOTO: TV4