LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför saknas Martin Järborg i Nyhetsmorgon

20 dec, 2020 
AvLovisa Ström
Martin Järborg Nyhetsmorgon
Den senaste tiden är det flera tittare som har reagerat på att Martin Järborg saknas i Nyhetsmorgon.
Nu berättar TV4 varför han är borta.
Annons
Sofia Geite stoppas från Nyhetsmorgon – maken Johan drabbad av coronaBrand logo
Sofia Geite stoppas från Nyhetsmorgon – maken Johan drabbad av corona

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges mest folkkära nyhetsprogram och varje morgon mellan kl 06.00 och 10.00 kan tittarna ta del utav aktuella nyheter och spännande intervjuer. Under de senaste dagarna har bland annat kända personer som Sanna Nielsen, Magdalena och Hanna Graaf och Jill Johnson gästat programmet och bidragit till många härliga stunder.

På söndagen tog Maria Forsblom över ledarrollen för programmet efter att Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist styrt rodret i några dagar, och på agendan stod då bland annat diskussioner om första doserna vaccin som kommer till Sverige, nya Jönssonligan-filmen och hur man slår in julklappar på ett snyggt sätt. Spännande minst sagt, men ganska snart upptäckte tittarna att det var någon som saknades.

Martin Järborg om att jobba med Maria Forsblom

Någon som alltid brukar finnas vid Marias sida är nämligen TV4-profilen Martin Järborg. Tillsammans brukar de alltid bjuda på skratt och härliga stunder i programmet, och de får ofta uppmuntrande kommentarer från tittarna där många framförallt hyllar de för deras lättsamma sätt att vara.

Annons

Många anser nämligen att de är lätta att relatera till, och en av anledningarna till det är att de ofta har svårt att hålla masken när något oväntat sker i direktsändning. Maria har tidigare sagt till Hänt att hon trivs väldigt bra med sin kollega, och att de har väldigt roligt ihop.

–Det är mest tack vare honom eftersom han är den roliga av oss två, tycker jag. Han är helt fantastisk och jag är så glad att jag får jobba med honom. Nu har vi jobbat ihop i tre månader och jag kan helt ärligt säga att det inte har gått en enda morgon utan att jag har skrattat innan klockan slagit 05.00, säger hon i intervjun.

Och Martin kan ingen annat än att säga samma sak om Maria.

”Maria är, förstås, en fröjd att jobba med. Från det bredaste av alla leenden redan 03.30, hela vägen till utvärderingsmötet efteråt, så är det 100% positivitet från hennes sida. Det bästa är hennes spontanitet och totala avslappnad inför kameran, vilket redan lett till ett antal fnissattacker inför öppen ridå för oss båda.”

Annons

Därför saknas Martin Järborg i Nyhetsmorgon

Under torsdagsmorgonen började folk nämligen upptäcka att Nyhetsmorgon-profilen Martin Järborg inte syntes i rutan, och direkt började frågorna att rulla in.

”Var har Martin tagit vägen?”, skriver bland annat en följare på programmets Instagram.

Nu berättar TV4 varför Martin saknas i programmet.

”Martin är tillbaka från julledighet den 28 december”, skriver Mia-Li Hallengren, pressansvarig för Nyhetsmorgon, i ett meddelande till Hänt.

Martin har alltså ledigt från jobbet just nu för att fira jul i lugn och ro med sin familj.

Annons