Idol 2023 marknadsföring banner

Därför ersätts Soraya Lavasani av Tilde i Tillsammans mot cancer

09 dec, 2020 
Tilde och Soraya i Tillsammans mot cancer
De senaste åren har Soraya Lavasani och Bengt Magnusson lett galan Tillsammans mot cancer ihop.
Nu avslöjar TV4 varför Nyhetsmorgon-profilen ersätts av Tilde de Paula Eby.
Annons
Intervju med Soraya Lavasani om gravidlyckan
Intervju med Soraya Lavasani om gravidlyckan

Tillsammans mot cancer är TV4:s insamlingsgala som årligen drar in hundratusentals kronor till svensk cancerforskning. I många år var det Tilde de Paula Eby och Kristin Kaspersen som ledde galan ihop men 2019 tog Soraya Lavasani och Bengt Magnusson över stafettpinnen.

Anledningen till att det blev just Soraya som fick det ärofyllda uppdraget är att hon har en personlig koppling till sjukdomen. Hennes mamma gick nämligen bort i cancer 2010.

– Jag har själv behövt gå igenom det fullkomligt ofattbara med att en närstående drabbas och jag vet hur viktig forskningen är för att besegra denna fruktansvärda sjukdom, sa Soraya i samband med att det avslöjades att hon skulle leda galan.

Soraya Lavasani i tårar under galan

Sedan dess har duon gjort en strålande jobb i Tillsammans mot cancer och har bjudit publiken på både skratt och tårar. Under galan har Soraya delat med sig av sina egna minnen från den sista tiden med sin mamma.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

– Hon var så otroligt sjuk. Hon var full av slangar och hon såg så väldigt liten och ynklig ut där hon låg. Där och då insåg jag att den mamma jag alltid haft inte längre fanns kvar, berättade en känslosam Soraya Lavasani i Tillsammans mot cancer 2019.

I januari 2020 var det återigen dags för Soraya och Bengt att leda galan. Även då var det svårt för Nyhetsmorgon-profilen att hålla tillbaka tårarna.

Så blir Tillsammans mot cancer 2021

Nu avslöjar TV4 att de i år gör en stor ändring i upplägget av Tillsammans mot cancer. Tilde de Paula Eby gör nämligen comeback och ska leda galan tillsammans med Kristina ”Keyyo” Petrushina.

– Jag tar min uppgift att leda kvällen på största allvar eftersom cancerforskningen verkligen gör skillnad! Den ger oss hopp, tro och framförallt räddar den liv, säger Tilde i ett pressmeddelande.

Under kvällen kommer tittarna få njuta av musik från artister som Benjamin Ingrosso, Helen Sjöholm, Tove Styrke, Newkid och The Ark.

Annons

Därför ersätts Soraya av Tilde

Men varför ersätts egentligen Soraya Lavasani och Bengt Magnusson i Tillsammans mot cancer 2021? I ett meddelande till Hänt förklarar TV4 att man helt enkelt har tänkt om i år.

”Soraya och Bengt har gjort ett enastående och viktigt arbete när de tidigare år har lett galan”, skriver Johan Janrell, exekutiv producent på TV4, och fortsätter:

”I år kommer kvällen genomföras på ett lite annorlunda och nytt sätt och vi är otroligt glada att Tilde de Paula Eby leder tittarna genom kvällen med sin värme och engagemang för frågan”.

Soraya Lavasani har varit mammaledig sedan i mars och TV4 har ännu inte kommit med något besked om när hon är tillbaka i Nyhetsmorgon.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons