LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carina Berg och Erik Bergs oro efter tidigare missfallet

09 dec, 2020 
Carina och Erik Berg
Carina Berg och Erik Berg väntar sitt andra gemensamma barn.
Nu berättar Carina om oron inför barnmorskebesöket efter den tidigare traumatiska upplevelsen.
– Det var så tungt, säger Carina i Bergs drömkåk.
Annons
Carina och Erik Bergs kärlekssagaBrand logo
Carina och Erik Bergs kärlekssaga

Makarna Carina Berg, 43, och Erik Berg, 31, har fullt upp med både renovering och småbarnsliv. Just nu får vi följa familjen i den andra säsongen av Bergs drömkåk. Tidigare under hösten avslöjade Carina och Erik att de dessutom ska bli föräldrar till ännu ett gemensamt barn. Det var i ett inlägg på Instagram som nyheten offentliggjordes.

Carina och Erik har sedan tidigare sonen Otto, som närmar sig ett år, och Carina är även mamma till Holger, 11, som hon har tillsammans med ex-maken Kristian Luuk.

Carina Bergs sorg efter beskedet

I säsongsavslutningen av Bergs drömkåk har det blivit dags för makarna att avslöja den stora nyheten för tv-tittarna. Materialet är inspelat bara timmar efter att Carina och Erik fått se att allt ser bra ut med familjens nya tillskott.

– Jag är fortfarande lite halvt chockad, säger Erik i programmet.

Annons

Carina berättar sedan om sorgen över det tidigare missfall hon genomgått, innan Otto kom till världen. Erfarenheten har satt sina spår ordentligt och gjort så att Carina har svårt att tro det bästa även detta ultraljud.

– Vi har båda bra och dåliga erfarenheter från det där Kub-provet som man gör i vecka 12. En gång var det Otto och då var det helt fantastiskt. Gången innan det var det en bebis som inte levde, då vi kom dit och bara skulle kontrollera att allt var bra, säger Carina och fortsätter:

– Så jag hade ganska hög puls där. Det var så tungt och jag var så osammanhängande när jag kom dit för jag ville så att den här ultraljuds-barnmorskan skulle förstå. Jag hade behov av att säga till henne att ”jag tar inget föregivet nu”. Han var ju så planerad du vet och vi höll ju på och försökte och försökte, misslyckades och misslyckades. Sen gled det här lillasyskonet in här nu och bara la sig till rätta.

Annons

Carina pik till Erik efter oplanerade graviditeten

I programmet avslöjar Carina Berg också att det blir ett år och tre månader mellan barnen. Men att syskonet inte var planerat, sticker de inte under stolen med. Däremot är lyckan total.

– Jag kan knappt hitta ord för det, det är så jäkla mäktigt. Lilla Otto-fisen ska bli en storebror. Det tycker jag är så märkligt också när man tittar på honom, hur ska han vara storebror? Herregud vad jag längtar efter den bebisen, säger Erik.

Även Carina Berg uttrycker sin stora glädje men passar också på att pika maken.

– Nu är det färdiglegat på ett tag älskling, säger hon.

Säsongsavslutningen av Bergs drömkåk sänds på Kanal 5 och Dplay tisdag 15 december klockan 21:00.

Annons