Soraya Lavasani i tårar under TV4:s direktsändning

Soraya Lavasani i tårar under Tillsammans mot cancer 2019.

Soraya Lavasani inledde TV4:s cancergala Tillsammans mot cancer med tårar. Under ett känslosamt tal riktat till sin mamma, som gick bort i cancer, rann tårarna ner för Sorayas kinder.

Den viktiga och uppmärksammade gala Tillammans mot cancer har berört tusentals tv-tittare genom åren och har i flera år letts av Tilde de Paula Eby, 46. I år tog Nyhetsmorgon-kollegan Soraya Lavasani, 36, över stafettpinnen. I början av december avslöjade Soraya Lavasani att hon fått äran att ta över rollen som programledare för galan.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Äntligen får jag berätta att jag fått det oerhört hedersfyllda uppdraget att leda galan ”Tillsammans mot cancer” nästa år. Jag har nästan svårt att beskriva hur mycket det betyder för mig att få vara en del av den kväll där vi fokuserar på cancerforskningen och att rädda liv”, skrev Soraya Lavasani i ett inlägg på sin Instagram

Som många andra har Soraya Lavasani tragiskt nog upplevt cancer på nära håll då hennes mamma avled i livmoderhalscancer. Som inledning på måndagens gala Tillsammans mot cancer valde hon att berätta om känslorna hon hade tiden innan mamman gick bort. Talet, som Soraya tillägnar till sin mamma, är känslosamt och det dröjer inte länge innan tårarna faller ner för hennes kinder.

Tufft att se sin mammas kamp mot cancern

Soraya berättar att hon dagarna innan sin mammas bortgång hade en oerhörd ångest. Hon hälsade på henne på hospice och förklarar med tårar i ögonen hur tufft det var att se sin egen mamma så liten och skör.

– Allt jag ville var bara att söka tröst i mammas trygga famn. Att hon skulle ge mig lugn, lösa mina problem och ta bort allt det där jobbiga som hon alltid gjort. Jag gick till hennes rum på hospice med ett starkt tryck över bröstet. Jag ville bara gråta ut i hennes famn, säger Soraya i programmet.

Känslan av att stå i dörröppningen och titta in mot sängen där hennes sjuka mamma låg minns Soraya ännu i dag.

– Hon var så otroligt sjuk. Hon var full av slangar och hon såg så väldigt liten och ynklig ut där hon låg. Där och då insåg jag att den mamma jag alltid haft inte längre fanns kvar. Att jag aldrig mer skulle kunna söka tröst hos henne igen. I stället var det jag som gick in i rummet och tröstade henne och försäkrade henne om att det skulle gå bra för oss och att hon kunde släppa taget.

Avslutningsvis riktar Soraya Lavasani förklarar att det är på grund av hennes mammas kamp mot cancern som hon står som programledare för kvällens Tillsammans mot cancer-gala. Att uppmärksamma och försöka hitta ett botemedel mot cancer är märkbart viktigt för Soraya Lavasani.

– I kväll är jag här för dig mamma, säger Soraya Lavasani.

Soraya Lavasani leder vanligen Nyhetsmorgon i TV4, ofta i sällskap av Jesper Börjesson, 47, men även i sällskap av flera andra programledare. Tillsammans mot cancer leder hon tillsammans med Bengt Magnusson, 68, som lett galan tillsammans Tilde de Paula i flera år. Men inte känns det ovant för Soraya och Bengt att arbeta tillsammans, eftersom de länge jobbat ihop på TV4.

Att jag dessutom får göra det med Bengt Magnusson som jag känt i hela mitt yrkesverksamma liv (och långt innan dess via tv-skärmen) är en stor trygghet och glädje. Mamma, du kommer att vara med mig varje sekund…”, skrev Soraya Lavasani när hon avslöjade att hon skulle programleda årets gala.

LÄS MER: Sorayas känslosamma ord om kollegans avhopp i Nyhetsmorgon

LÄS MER: Soraya Lavasani tar över uppdraget i TV4 efter Tilde de Paula

FOTO: TV4