Jenny Alversjös erkännande om svåra sjukdomstiden – 1 år efter stroken

Jenny Alversjö

Foto: TT/Instagram

Förra året drabbades Jenny Alversjö av en stroke.
Nu berättar Nyhetsmorgon-profilen om den tuffa sjukdomstiden som varit.
”Extrem psykisk och fysisk påfrestning”, skriver hon på Instagram.

TV4-programledaren Jenny Alversjö, 46, har haft ett tufft år. I oktober förra året drabbades hon nämligen av en hjärnblödning och fördes akut till sjukhus. Det här berättade hon själv om i ett inlägg på Instagram.

I april meddelade TV4-profilen att läkarna hade hittat orsaken till hjärnblödningen, det visade sig vara små kärl i bakhuvudet som inte sluter tätt in i en ven och därav behövde lagas.

Opererades mitt under den pågående pandemin

Jenny tvingades därför genomgå en hjärnoperation. Detta mitt under den pågående pandemin. Jenny fick inte motta några besök från sina nära och kära.

”Att vara helt ensam i en extremt utsatt vårdsituation utan anhöriga är väldigt speciellt. När du är som mest ensam finns vårdpersonalen där som dina närmaste”, skrev Jenny Alversjö efter operationen.

Jenny tog efter detta en längre paus ifrån sitt arbete men sedan en tid tillbaka syns hon återigen i Nyhetsmorgon.

Under året har Jenny haft kärleken Anders Bernunger vid sin sidan samt barnen Oliva och Leo, som Jenny har från en tidigare relation.

Jenny Alversjö och pojkvännen Anders

Foto: Karin Törnblom/TT

Jenny Alversjös egna ord om tunga tiden

Nu har Jenny delat med sig av ett känslosamt inlägg om den tuffa tiden som varit.

”Ett år. 365 dagar som lika gärna kunde blivit inga alls. Idag för ett år sen förändrades mitt liv för alltid. Mycket efter det har handlat om liv och död, riskfyllda operationer och extrem psykisk och fysisk påfrestning i total ensamhet som patient i coronatider. Men mest av allt har året varit fyllt av tacksamhet. Jag lever. Jag kan krama mina barn. Jobba. Säga till dem jag älskar hur mycket de betyder. Varje dag, skriver Jenny Alversjö och fortsätter:

”Tack alla ni som peppat och stöttat under det här året. I tider med totalt besöksförbud har era ord tagit mig igenom operationer och behandlingar som varit det vidrigaste jag varit med om. Men jag gjorde det. Mest av allt - tack Anders. Utan dig inget liv”

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS OCKSÅ: Jenny Alversjö flyttar – blir granne med Steffo Törnquist

Senaste nytt