Jenny Alversjö tvingad till operation efter upptäckten

Jenny Alversjö från Nyhetsmorgon berättar nu om sin framtidsplan.

Jenny Alversjö har inte synts till i Nyhetsmorgon de senaste veckorna.
Nu avslöjar TV4-profilen anledningen till detta – hon har nämligen opererats.
– Läkarna vet nu varför jag fick en hjärnblödning, skriver Jenny.

TV4-profilen Jenny Alversjö, 45, har i många år jobbat som programledare för Nyhetsmorgon. I höstas försvann hon hastigt från sitt uppdrag efter att ha drabbats av en hjärnblödning.

”Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag…mitt i livet. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla”, skrev Jenny då.

I inlägget förklarade Jenny att hon haft väldigt tur och att hon trots omständigheterna mådde bra. Sedan dess har den folkkära programledaren kämpat hårt för att komma på fötter igen och i slutet på januari, 88 dagar efter hjärnblödningen, var hon tillbaka på jobbet.

”Känns så enormt härligt”, skrev Jenny i ett inlägg inför sin första sändning efter sjukskrivningen.

Jenny Alversjös plötsliga frånvaro

Det verkar som att Jenny Alversjö har mått bra de senaste månaderna och TV4-tittarna har fått se henne i Nyhetsmorgon flera dagar i veckan.

Den 20 mars var det återigen dags för Jenny att styra skutan i programmet, då tillsammans med kollegan  Steffo Törnquist, 64. Men sedan dess har hon lyst med sin frånvaro i Nyhetsmorgon och i sociala medier har tittarna uttryckt en oro över det hastiga försvinnandet.

”Jobbar du inget nu för tiden? Saknar dig”, skriver en person i en kommentar på Jennys Instagram-konto.

Tvingad till operation efter upptäckten

I ett nytt inlägg på Instagram får TV4-tittarna nu en förklaring till att Jennys frånvaro.

”Mitt i brinnande coronakris kom samtalet att man ”hittat nålen i höstacken”. Läkarna vet nu varför jag fick en hjärnblödning. Små kärl i bakhuvudet sluter inte tätt in i en ven och behöver lagas”, skriver hon.

I måndags opererades Jenny och på grund av coronautbrottet fick hennes anhöriga inte vara med på sjukhuset. Trots detta gick allting bra och det verkar som att Jenny är på bättringsvägen.

”Att vara helt ensam i en extremt utsatt vårdsituation utan anhöriga är väldigt speciellt. När du är som mest ensam finns vårdpersonalen där som dina närmaste. Att de även har det på sina axlar i dessa tider och gör det så fantastiskt fint och betydelsefullt…det är helt enastående”, skriver Jenny Alversjö och fortsätter:

”Jag mår bra. Är såklart trött och har ont men ändå – de hittade orsaken. Är enormt glad och tacksam”.

FOTO: TT, TV4