Därför stoppas Triss-skrapet i Nyhetsmorgon

Triss-skrapet i Nyhetsmorgon

TV4 har tidigare fått kritik för att programledarna i Nyhetsmorgon inte håller avstånd till varandra i studion.
Nu avslöjar kanalen att man har vidtagit en drastisk åtgärd i programmet.

Coronautbrottet har lett till att TV4 tvingats göra en rad ändringar i sina program. Stjärnornas stjärna spelas in utan publik, Let’s dance-säsongen har tillfälligt pausats och i Nyhetsmorgon får gästerna mestadels vara med via länk för att minska risken för smittspridning.

När det kommer till det sistnämnda programmet är programledarna fortfarande med i studion som vanligt. Leif GW Persson, 75, som är med i Nyhetsmorgon med jämna mellanrum, får dock nöja sig med att prata med sina kollegor genom en skärm. I en intervju har Leif tidigare berättar om sina känslor inför den stora förändringen.

– Jag har haft det muntrare kan jag säga men jag har haft det sämre också, sa han då.

Kritik efter upptäckten i Nyhetsmorgon

Trots att åtgärder har vidtagits har TV4 fått kritik från tittarna för att programledarna står väldigt nära varandra i Nyhetsmorgon. Kritikerna menar då att de borde föregå med gott exempel och hålla avstånd.

”Ni går ut med information att vi ska vara en till två meter från varandra. Kan ni inte följa era råd själva?”, skrev en person i en kommentar på Nyhetsmorgons Facebook-sida nyligen.

Tidigare i april valde TV4 att bemöta kritiken i en kommentar.

”TV4 har kontinuerlig kontakt med så väl Folkhälsomyndigheten som andra mediebolag i de här frågorna för att göra arbetsmiljön så säker så möjlig”, skrev de vid tillfället.

Därför stoppar TV4 Triss-skrapet

En ändring som har gjorts i Nyhetsmorgon sedan coronapandemin blev ett faktum är att de inte längre har med en Triss-skrapare i programmet. Detta inslag är annars något som visas nästintill varje dag och i sociala medier undrar tittarna nu varför TV4 har valt att sluta med det.

”Hej! Har Ni slutat med Triss-skrapet runt 8.40 på morgnarna? Satt och väntade på det både i går och i dag. Men det blev inget?”, undrar en person i en kommentar, varpå TV4 svarar.

”På grund av rådande omständigheter kan det vissa dagar bli utebliven Triss med tanke på förhållningsregler gällande resor till och från Stockholm samt övriga rekommendationer”.

FOTO: TV4

Senaste nytt