TV4:s bluff under premiärveckan av Idol 2021 förvirrar tittarna

Pär Lernström, Anis Don Demina

Idol 2021 är äntligen igång! Nytt för i år är att Anis Don Demina fått en roll i programmet och ska även leda det nya konceptet Idolraketen. Men nu reagerar många på vad han säger i programmet.

Idol är ett av TV4:s absolut populäraste tv-program. Den folkkära musiktävlingen har engagerat svenskar med artistdrömmar i hela 17 år. Och så är det givetvis även i år.

Förra året blev Idol tvungna att göra om en hel del. Alla som var i riskgrupp eller jobbade i vården fick göra audition på digitalt sätt och stora folksamlingar undveks i så hög grad som möjligt. Den nytänkande idén ledde till att Idol nominerades till Årets nyskapande/förnyare inför fredagens Kristallengala.

Och nu när Idol 2021 har dragit igång är det märkbart att även detta år har programmet valt att förnya sitt koncept. Det finns en hel del skillnader men den största är kanske att Anis Don Demina fått ett eget program – Idolraketen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Anis Don Demina ansvarar för Idolraketen

Nytt för i år är att jurymedlemmen Nikki Amini är utbytt och istället hoppar den världsvana Katia Mosally in i juryn. Ett annat moment som är nytt för i år är att de sökande först får göra en digital ansökan och endast ifall de går vidare får de träffa juryn på plats. Därför är guldbiljetterna oftast givna och de tondöva personerna har redan sållats bort.

Något som däremot är som vanligt är ju såklart att det är Pär Lernström som håller i taktpinnen. Och till hans hjälp har han fått Anis Don Demina, som ska vara hans sidekick under fredagsfinalerna.

Det är ju dock ett tag kvar tills det är dags för de prestigefulla fredagsfinalerna att dra igång. Men Anis sitter inte sysslolös! Han har ju nämligen fullt upp med Idolraketen – ett program som sänds på TV4 play i fyra delar.

Idolraketen går ut på att folk som missade att söka till programmet i våras nu får en andra chans när de ser premiären. Så nu när premiären gått av stapeln kan man skicka in en digital audition och ta en snabb genväg direkt in i årets tävling.

FAMILJ Sigrid Bernsons verkliga relation till Robins föräldrar

TV4:s bluff för tittarna – märkliga detaljen

I tisdagens avsnitt visades en scen där Anis och Pär står och ringer varandra på Facetime. I klippet säger Anis att han redan har fått in massa bra ansökningar.

– Det går jättebra, det bara regnar in ansökningar och klipp. Och många av dem är väldigt väldigt duktiga så jag tycker det här är jättekul! Och det finns fortfarande tid över, det är inte för sent än!, säger Anis i klippet.

Det som däremot är lite märkligt med det hela är att klippet spelades ju in i våras och nu reagerar många på hur Anis kunde veta redan i våras att ansökningarna bara regnar in? Enligt Aftonbladets krönikör Karolina Fjellborg såg hon programmet redan i söndags, med andra ord innan ansökningarna till Idolraketen ens hade öppnat.

Pär Lernström, Anis Don Demina

I det förinspelade avsnittet säger Anis att ansökningarna regnar in.

Foto: TV4

LÄS OCKSÅ: HEMLIG Magnus Hedbergs lyxiga liv utanför Lyxfällan

LÄS OCKSÅ: BABY! Emma Igelström har blivit mamma

FOTO: Carl-Olof Zimmerman/TT, TV4

SENASTE NYTT!