TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

TV4-tittarnas ilska mot Maria Forsblom och Martin Järborg i Nyhetsmorgon

09 feb, 2021 
Maria Forsblom, Martin Järborg
Maria Forsblom och Martin Järborg är en populär duo i Nyhetsmorgon.
Men efter att de intervjuat backhopparen Jan Boklöv om hans epilepsi väcktes starka reaktioner hos tittarna.
”Hoppas han blir intervjuad på nytt”, skriver en tittare.
Annons
Allt om Maria ForsblomBrand logo
Allt om Maria Forsblom

Maria Forsblom, 33, och Martin Järborg, 41, har kommit att bli ett nytt radarpar i Nyhetsmorgon på TV4. På måndags- och tisdagsmornarna är det nämligen oftast de som svenska folket har att titta på när de vaknar.

Den populära duon ser alltid ut att ha det roligt ihop i tv-rutan, något som de även fått kritik för. Vissa tittarna har nämligen påpekat att det kan bli lite för flamsigt i studion när just Maria och Martin styr skutan.

”Orkar inte se TV4 på vardagarna för det har blivit mer fnissande lekstuga och det är deras åsikter som de delar oftast. Fy! Lördagar och söndagar är alltid en seriös programledare och mycket intressanta händelser”, skrev en TV4-tittare härom nyligen på kanalens Facebook-sida.

Maria Forsbloms relation till Martin Järborg

Men i en intervju med Hänt Plus har Maria däremot berättat att hon tycker samarbetet med Martin funkar hur bra som helst. Hon förklarade då att han känns som en stabil kollega att ha bredvid sig i studion då han alltid har koll på läget.

Annons

Under förra veckan kom dock ett tråkigt besked för de anställda på TV4 – kanalen har tvingats göra nedskärningar på omkring 100 medarbetare. Detta är något som Maria har valt att kommentera. Enligt henne verkar det fortfarande vara lite oklart om vilka som ska stanna och vilka som ska gå, men i nuläget vet de inget mer än vad som står i media.

Under måndagens program av Nyhetsmorgon var det dags för Maria och Martin att intervjua backhopparen Jan Boklöv. På plats i studion fanns även Helen Sundelin, som är överläkare i neurologi.

Jan Boklöv, Helen Sundelin, Martin Järborg, Maria Forsblom
Maria och Martin intervjuade Jan Boklöv.

Tittarnas kritik mot Maria och Martin

Men nu menar TV4-tittarna att stor del av intervjun handlade om Boklövs karriär som backhoppare, istället för att handla om ämnet epilepsi.

Annons

”Inslaget med Jan Boklöv ville vi lyssna på för att det handlade om epilepsi. Då slarvar programledarna bort stor del av tiden med att ägna den åt hans hoppteknik. Det var ju inte det som var huvudsaken. Ni fick istället snabbavsluta utan att vare sig Boklöv eller läkaren fick utveckla ämnet. Fy såå dåligt hanterat. Skäms!!!”, skriver en tittare.

När intervjun nått sitt slut förklarade Martin att det var dags att bryta där. Vilket är något som tittarna verkar ha reagerat starkt på.

– Stanna där, var där. Tack så jättemycket Janne och tack Helen för att ni kom hit och berättade, sa Martin då i programmet.

”Boklöv fick alltså inte prata färdigt! Ni avbröt honom mitt i en mening. Är inte det dålig planering?!”, skriver en tittare

”Fruktansvärt att avbryta Jan Boklöv. Oartigt. Fick inte veta mycket, ta tid på er och avbryt inte gäster. Pinsamt.”, skriver en annan.

”Hoppas han blir intervjuad på nytt av andra än dessa två”, konstaterar en tredje.

FOTO: TV4, Instagram

Annons