TV4-tittarnas kritik mot Maria Forsblom och Martin Järborg i Nyhetsmorgon

Maria Forsblom och Martin Järborg

TV4
Maria Forsblom och Martin Järborg leder tillsammans Nyhetsmorgon.
Duon har nu mötts av kritik efter tilltaget i TV4.
Skärpning”, skriver en tittare på Facebook.

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges absolut populäraste program. Varje morgon, året runt får TV4-tittarna börja morgonen med ett program proppat med både nyheter, djupgående intervjuer, matlagning och allmänna tips. En av de populära programledarna som styr skutan under flera mornar i veckan är Maria Forsblom, 33. För att hinna iväg till sändningen står väckarklockan på 03.00, något som Maria tycker är värt för att få ha det jobb hon har.

Maria Forsblom och Martin Järborgs relation

Sedan en längre tid tillbaka är det ihop med Martin Järborg, 41, som Maria leder programmet med. Duon ser ut att trivas bra ihop och Maria har tidigare berättat för Hänt plus om sin och kollegans relation. Det var när hon fick frågan kring att de ser ut att ha kul ihop som Maria berättade mer om sig och Martin.

– Det har vi. Det är mest tack vare honom eftersom han är den roliga av oss två, tycker jag. Han är helt fantastisk och jag är så glad att jag får jobba med honom. Nu har vi jobbat ihop i tre månader och jag kan helt ärligt säga att det inte har gått en enda morgon utan att jag har skrattat innan klockan slagit 05.00, sa då Maria.

Hon berättade även att hon anser Martin som en trygghet då hans kunskaper är breda och att han därav känns som en stabil kollega att ha i studion.

TV4-tittarnas hårda kritik mot Nyhetsmorgon

LÄS MER: Jenny Strömstedt om åldersskillnaden med Niklas

Men det är inte bara glatt att vara Nyhetsmorgon-programledare. Med en stor publik tillkommer även många olika önskemål att nå upp till. Härom veckan möttes Maria av hård kritik då hon hade arrangerat ett barnkalas mitt under den pågående pandemin.

Nu har TV4-tittarna sagt sitt ännu en gång. Under ett inlägg på Facebook regnar det in kritiska kommentarer, denna gång gällande Maria och Martins tilltag under sändningarna.

”Orkar inte se TV4 på varsagarna för det har blivit mer fnissande lekstuga och det är deras åsikter som de delar oftast. Fy! Lördagar och söndagar är alltid en seriös programledare och mycket intressanta händelser .SVT1 har saklig mer seriöst morgonprogram. Mer allsidig om man inte vill ha högljud tramsande och vem var bäst i de o de. Skärpning”, skriver en tittare på Facebook.

”Nä, jag saknar steffo och jenny. Tycker inte martin och maria ska ha nyhetsmorgon. För flamsigt!”, skriver en annan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

SSDäremot menar andra tv-tittare att Martin och Marias jargong är trevlig och uppskattad.

”Det är inte lätt att vara alla till lags. En del vill ha ett strikt program utan spontanitet, andra vill se programledarna skratta och vara som de flesta av oss. Låt Martin och Maria vara som de är”, skriver en tittare.

LÄS OCKSÅ: Okända kollapsen under inspelningen av Så mycket bättre - som TV4 inte visade

LÄS OCKSÅ: Linus Wahlgrens stöd till Måns Zelmerlöw – efter tuffa beskedet

FOTO: TT