TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Kritiken mot TV4 – efter att Lili Pham fick lämna Farmen

08 feb, 2021 
Lili Pham, Malin Nyman
Efter ännu en vecka på Farmen blev det Lili Pham som fick lämna.
Det avgjordes efter en tuff kamp i Tinget mot Malin Nyman.
Men nu reagerar tittarna på en högst avgörande detalj som blev till Lilis nackdel.
”Chanslös från start”, skriver en tittare.
Annons
Intervju: Hans Wincent om årets deltagare i FarmenBrand logo
Intervju: Hans Wincent om årets deltagare i Farmen

TV4:s stora succéprogram Farmen är i full gång. Nytt för i år är att det är den folkkära programledaren Anna Brolin som leder de tävlande i programmet. Bland deltagarna är det en rejäl mix av personligheter och tidigare erfarenheter.

Varje vecka är det en deltagare som måste lämna Farmen, för att till slut kunna kora en ensam vinnare. Den här veckan blev det nagelteknologen Lili Pham, 33, som tvingades lämna.

Lili slog sig in på Farmen efter två dagar på Torpet

Förra veckan hamnade Lili på Torpet efter att ha förlorat en kamp i Tinget mot Phillip-Lloyd Rochester, 37. På "Torpet" får deltagarna andra chans genom att vinna torpar-kamper och därmed få möjligheten att slå sig in igen på Farmen.

Lilis tid på Torpet varade dock inte speciellt länge – hon slog sig nämligen tillbaka in på Farmen redan efter några dagar.

Men i och med att hon kom tillbaka in på Farmen igen så ställdes hon givetvis inför alla de utmaningarna som finns där. Hon blev nämligen då vald till förste-kämpe av storbonden Mary Enqvist, 40.

Annons

Som förste-kämpe ska man välja en andre-kämpe och Lilis val landade då på Malin Nyman, 26. Malin valde då att tävla i styrka – en kamp som Lili inte kunde kamma hem.

Malin Nyman, Lili Pham
Det var en tuff kamp mellan Malin och Lili.

Tittarkritiken mot TV4 om Lilis förutsättningar

Styrkegrenen som Malin valde handlade om att slå ner fem syllspikar snabbast. Men detta är nu något som tittarna anser var en gren som innebar olika förutsättningar för Malin och Lili. Eftersom Lili är flera huvuden kortare än Malin.

”Som upplagt för att Lili skulle åka ut eftersom bänken var anpassad för längre personer. Hur tänkte ni?”, skriver en.

”Tycker synd om korta Lily. Vore mer rättvist om höjden på bänken de spikar i var anpassad efter kroppslängd, nu var hon chanslös från start.”, skriver en annan.

Annons

”Dagens kamp var en skandal. Att ha olika förutsättning med tanke på kroppslängd. Tänk Er själva om ni skulle göra en uppkörning för körkort och att förarstolen inte fick ändras för rätt kroppslängd?”, frågar sig en tredje, som får medhåll från flera andra personer.

Till Hänt har TV4 nu valt att kommentera situationen.

”I en tävling går deltagare alltid in med olika förutsättningar. Både Lili och Malin kämpade väl men Malin var snäppet bättre den här gången”, skriver TV4 i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TV4

Annons