TV4-tittarna rasar mot inslaget om barnmorskebristen i Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt och Steffo Törnqvist

Under fredagens program av Nyhetsmorgon gästades studion av barnmorskor som var där för att diskutera personalbristen och den dåliga arbetsmiljön som råder på svenska sjukhus.
Och inslaget har fått många att reagera.
Danny Saucedos och Anna Brolins svar efter TV4-tittarnas kritik
Slå på ljud

Nyhetsmorgon är ett populärt program som många svenskar tittar på medan de äter sin frukost eller dricker sin första kopp kaffe på morgonen. Det är ett viktigt program där samhällsproblem lyfts upp till ytan och där både kända som okända gäster får chansen att lyfta sina historier.

Nyhetsmorgon har många olika programledare som arbetar olika dagar. En programledarduo som har blivit rejält uppskattade genom åren är bland annat Jenny Strömstedt och Steffo Törnqvist, som leder programmet torsdagar och fredagar.

Tittarnas kritik mot Soraya Lavasani efter händelsen i Nyhetsmorgon

Men programledarna möts inte enbart av fina och uppmuntrande kommentarer. Ofta får de även ta emot kritik och en hel del åsikter från upprörda tittare - något som bland annat Soraya Lavasani fick känna på tidigare i höstas.

En upprörd tv-tittare valde nämligen då att rikta hård kritik mot programledaren på sociala medier, detta då hon, enligt tittaren, ska ha hostat i direktsändning.

”Vore det inte förståndigt att Soraya vore hemma tills hon blir frisk???? I dessa tider så behöver man visa hänsyn. Med eller utan corona”, skrev personen då under en bild på Nyhetsmorgons Instagram.

Soraya valde då att svara på kritiken och förklara att hon inte var det minsta sjuk utan att det är luften i TV4-studion som är torr, vilket resulterar i torrhosta.

Följarnas ilska efter inslaget i Nyhetsmorgon: ”sorgligt”

I fredagens program av Nyhetsmorgon var det ett tungt ämne som skulle diskuteras. Nämligen barnmorskors arbetsmiljö på sjukhus runt om i Sverige.

Under inslaget gästades studion av Hannah Dahlbäck på Danderyds förlossning, Emelie Andersson från Södersjukhuset och Linda Svensson från Karolinska i Huddinge.

I inslaget berättar de om personalbristen och att de inte räcker till för att ge den typen av vård som kvinnor faktiskt behöver under förlossning.

”Vi har slagit knut på oss själva”, säger alla tre i programmet.

Efter inslaget strömmade det in kommentarer på Nyhetsmorgons Instagram från ilskna tv-tittare som kräver att politiker ska göra något åt saken.

”Så tragiskt att alla duktiga barnmorskor ska behöva ta så drastiska beslut. Jag har full förståelse för er reaktion och hoppas innerligt någon politiker kliver fram omgående och agerar snabbt!!” , skrev bland annat en tittare.

”Sorgligt att ingen lyssnar,” skrev en annan.

”Hur många år har inte detta missnöjde pågått? Politikerna får bara lösa det, gärna för 20 år sedan!”, fyllde en tredje tittare i.

LÄS OCKSÅ: Idol-Erik Elias Ekström om okända kampen bakom kulisserna

LÄS OCKSÅ: Gunilla Perssons ilska efter kommentarerna om mamma Iris

FOTO: Nyhetsmorgon/Instagram, Nyhetsmorgon/TV4 Play

FRÅN FÖRSTASIDAN