Därför saknas Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist

Steffo Törnquist är given på torsdagarna i Nyhetsmorgon på TV4. Men nu saknas han i rutan, för första gången på väldigt länge.
”Ses inte i rutan”, skriver Steffo på Instagram.
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen
Slå på ljud

Steffo Törnquist, 65, har blivit lite utav en legend i Nyhetsmorgon. Det är egentligen inte så konstigt med tanke på att det varit hans jobb de senaste 21 åren.

Tillsammans med Jenny Strömstedt, 48, har Steffo de senaste åren blivit en riktig höjdpunkt för många tittare. De två tillsammans har blivit ett riktigt radarpar och så fort de syns utan varandra vid sin sida så väcks det frågor hos tittarna.

Under flera år nu har man fått följa Jenny och Steffo genom både skratt och allvar. Resan tillsammans har dock inte alltid varit helt utan hinder. Redan under förra året försvann Jenny Strömstedt spårlöst från programmet under perioder och sedan programledarduon återförenades i höstas har Jenny återigen varit borta i stunder.

Anledningen är att hon spelat in programmet Tillsammans med Strömstedts, som hon gör tillsammans med maken Niklas Strömstedt, 62.

Starka bandet mellan Steffo och Jenny

Steffo har tidigare berättat om vilken räddning det varit för honom att ha Jenny vid sin sida. Faktum är att han trivs så bra tillsammans med henne att han stundtals funderade på att sluta om hon skulle göra det.

– Det som jag och Jenny har, det har jag inte varit med om förut. Vi bestämmer aldrig vem som ska säga något eller vem som börjar. Vi har samma fåntratterihumor, men även starka journalistiska ryggmärgsreaktioner i skarpa lägen. Jag har full tillit till henne, och hon till mig, säger han till Expressen och fortsätter:

– Några år tänkte jag att om hon lägger av, då skiter jag i det här.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Men ibland är det även Steffo som lyser med sin frånvaro. I vintras drabbades han hårt av coronaviruset och var därmed borta från Nyhetsmorgon under en ganska lång period. Det fick givetvis tittarna att börja undra vad som hänt med deras favorit-duo.

Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist

Steffo och Jenny får ofta skrattanfall i studion.

Foto: TV4

Steffo saknas i rutan i torsdagens program

När Steffo väl var tillbaka i rutan så möttes han av ett helt annat bemötande av tittarna.

”Nja, Steffo , du borde varit hemma en vecka till. Covid 19 är verkligen inget att ta lätt på!”, skrev en tittare på programmets Facebook-sida.

”Det ser ut som att du borde ha varit hemma en vecka eller några dagar till...”, skrev en annan.

Nu är däremot det obehagliga viruset ett minne blott för den omtyckta programledaren. Men inför torsdagens program så kommer Steffo nu med ett oväntat besked. Tittarna ska nämligen inte räkna med honom i morgonens sändning. Han har nämligen fullt upp med ett födelsedagsfirande och istället blir det Anders "Pilis" Pihlblad som ersätter honom.

”Ses inte i rutan i morron, Pilis räddar mig (tack) enär jag firar Agge på 60-årsdagen med baluns i den sörmländska tassemarken ses på fredag. peace”, skriver Steffo.

LÄS OCKSÅ: Sanningen om programledarnas relationer till varandra i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Steffo Törnquists kritik mot Camilla Läckbergs barnbok

FOTO: TV4, Jonas Ekströmer/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN