Sanningen om programledarnas relationer till varandra i Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon programledare

Programledarna i Nyhetsmorgon är ett riktigt sammansvetsat gäng och det syns genom tv-rutan. Men det finns faktiskt några som tycker extra mycket om varandra!
– Om hon lägger av, då skiter jag i det här!, säger Steffo.

Nyhetsmorgon är TV4:s aktualitetsprogram som många svenskar börjar sin morgon med. Programmet har funnits i nästan 30 år och under årens lopp har det varit många omtyckta programledare i rutan.

LÄS MER: Robinson-Alexanders hemliga lyxliv – egna orden om miljonkarriären

Steffo Törnquist, 65, är en av dem som jobbat allra längst med morgonshowen. Faktum är att han har synts i Nyhetsmorgon ända sedan år 2000. I en intervju med Aftonbladet har han tidigare berättat att det kanske är dags lägga av snart.

– I våra yrken kan man hålla på med något hela tiden. Men när det gäller ”Nyhetsmorgon” och TV4 har tanken slagit mig att jag kanske skulle sluta, sa han då.

Radarparet Jenny och Steffo

Men Steffo har även något annat som håller honom kvar på jobbet – nämligen den fantastiska relationen till Jenny Strömstedt, 48. Steffo har tidigare berättat att han och Jenny har samma typ av humor, nämligen "fåntratterihumor".

– Det som jag och Jenny har, det har jag inte varit med om förut. Vi bestämmer aldrig vem som ska säga något eller vem som börjar. Vi har samma fåntratterihumor, men även starka journalistiska ryggmärgsreaktioner i skarpa lägen. Jag har full tillit till henne, och hon till mig, säger han till Expressen och fortsätter.

– Några år tänkte jag att om hon lägger av, då skiter jag i det här.

Tittarfavoriterna Maria och Martin

Jenny och Steffo är med andra ord ett riktigt radarpar. Men några som också har visat prov på god kemi i studion är Maria Forsblom, 34, och Martin Järborg, 42. Maria har tidigare berättat för Hänt att hon och Martin har otroligt kul ihop.

– Det har vi. Det är mest tack vare honom eftersom han är den roliga av oss två, tycker jag. Han är helt fantastisk och jag är så glad att jag får jobba med honom. Nu har vi jobbat ihop i tre månader och jag kan helt ärligt säga att det inte har gått en enda morgon utan att jag har skrattat innan klockan slagit 05.00, sa hon då.

Maria Forsblom, Martin Järborg

Maria och Martin.

Foto: TV4

Men Maria har också en annan favorit på kanalen, nämligen Efter fem-stjärnan Tilde de Paula Eby, 48.

– Tilde (de Paula Eby). Hon tog mig tidigt under sina vingar och har hjälpt mig framåt. Jag har haft fina samtal med henne. Hon är definitivt en person som jag har mycket att tacka för, och hon är den jag fortfarande skulle vända mig till om det var något jag behövde stöta med någon, säger Maria Forsblom till Expressen.

Martin och Soraya i Nyhetsmorgon

Martin har också sagt att det funkar bra att jobba med Maria, även om han nu är tillbaka med sin gamla parhäst Soraya Lavasani, 39. Även den relationen verkar fungera otroligt bra, för innan Soraya gick på mammaledighet skrev hon ett inlägg om Martin.

”Gäller att ta vara på varje minut ihop med Martin Järborg och resten av proffsen på redaktionen.”, skrev hon i ett inlägg på Instagram.

Soraya Lavasani, Anders Pihlblad

Soraya och Anders Pihlblad fick jobba tillsammans.

Foto: TV4

Anders Pihlblad, 53, och Henrik Alsterdal, 41, har också en väldigt god relation till varandra. Sanningen är att den faktiskt är så god att de är ett par. Henrik och Anders gifte sig år 2002 i Palma, på Mallorca. Sedan dess har mycket hänt för paret och de har två barn tillsammans.

Anders har tidigare berättat för Hänt om hur det är att jobba på samma företag som sin partner.

– Jag försökte prata med honom, men det gick så där. När vi sedan hade en personalfest bestämde jag mig för att gå fram och prata lite med den dryge killen, berättade han då.

Kärleken mellan makarna är dock inget de vill visa upp i tv-rutan, av förklarliga skäl.

– Vi gör nyheter och intervjuar politiker och då vore det oprofessionellt om jag höll på med Anders och vi skulle snacka om privata saker i studion. Däremot på Instagram och Facebook är det många tittare som kommenterar vår relation, tittarna verkar tycka att det är kul, har Henrik sagt till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Relationen mellan Sofia Geite och Maria Forsblom

Även relationen mellan Sofia Geite, 39, och Maria Forsblom har vuxit sig stark. Men Maria har tidigare berättat för Hänt om ett problem – det är nämligen många tittare som inte ser skillnad på dem.

– Varenda gång hon jobbar så får jag meddelanden. Det kan va exempelvis ‘Hej, vilken fin topp du har i dagens sändning’. Och jag får ju svara då ‘Det är inte jag’, har Maria sagt till Hänt.

Maria Forsblom, Sofia Geite

Lika som bär?

Foto: TT

Det är även en del tittare som misstänkt att Maria och Sofia kanske är systrar, men inte heller den teorin är något som stämmer. Sanningen är nämligen att de inte har något som helst släktband. Men däremot är de goda vänner!

Maria och Sofia umgås alltså inte bara som kollegor utan även privat efter jobbet, när hektiska livsschemat tillåter.

– Jag ser det som en komplimang att bli jämförd med en så fin tjej som hon, avslutar Maria till Hänt.

FOTO: Michaela Hasanovic/EXP/TT, TV4

LÄS OCKSÅ: Maria Forsblom om sanningen bakom likheten med Sofia Geite

LÄS OCKSÅ: Maria Forsblom om relationen till Martin Järborg i TV4