Tittarnas oro för Steffo Törnquists hälsa efter comebacken i Nyhetsmorgon

Steffo i Nyhetsmorgon

Foto: TT/TV4

Steffo Törnquist har lyst med sin frånvaro i rutan sedan han drabbades av coronaviruset.
Nu är den folkkära TV4-profilen tillbaka i Nyhetsmorgon – men tittarna är oroade.
– Du borde varit hemma, skriver en person i en kommentar.
Missen i Steffo Törnquists bild
Slå på ljud

Steffo Törnquist, 64, är en riktig tittarfavorit i TV4:s Nyhetsmorgon. Sedan många år tillbaka har han programlett morgonshowen med Jenny Strömstedt, 48, vid sin sida. Duon har under årens gång bjudit på en hel del skratt och har visat sig vara nära vänner även utanför programmet.

TV4-profilen drabbad av corona

Häromveckan syntes plötsligt inte Steffo till på kanalen under flera dagars tid. Det visade sig att han hade drabbats av coroanviruset. Sjukdomstiden kom att bli tuff och Steffo tvingades även uppsöka akut vård. I ett videoklipp på Instagram berättade Steffo att han och hustrun Caroline Törnquists hade blivit sjuka men att viruset tagit hårdast på honom själv.

– Det blev syrgas och dropp och allt. Jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, sa Steffo i klippet.

Förra veckan delade Steffo med sig av ett glädjebesked. De båda hade då tillfrisknat men vägen till att bli helt återställda var fortsatt lång.

”Vi är friskförklarade, men saknar ork (jag) o smak (båda), vi tar promenader, sover och låter kroppen hämta sig i lugn takt”, skrev Steffo då.

Steffo Törnquists comeback i Nyhetsmorgon

Sedan torsdagsmorgonen är Steffo tillbaka i tv-rutan, fysiskt i studion. Men att viruset satt sina spår står klart. Under programmet diskuterades bland annat vägen till att bli återställd efter att insjuknat i covid-19, något som fick Steffo att berätta om sitt mående.

– Jag har ju varit sjuk och låg inne några dagar. Det är konstigt med den här eftersläpningen. Andningen är lite ytlig och ingenting smakar, säger Steffo.

– Du är ju frisk och så här men hur mår du?, frågar Jenny.

– Jag mår bra minus det där att man blir lite andfådd och tar jag ett djupt andetag så hostar jag. Då blir folk galna så det går ju inte. Det är jädra konstigt men en del har ju haft det här i flera månader, säger Steffo.

TV4-tittarnas oro över Steffo i Nyhetsmorgon

Men vad TV4-tittarna nu kommenterat är att Steffo kanske borde vilat upp sig ytterligare några dagar innan han gjorde sin comeback. Även om han varit saknad i programmet menar många nu att han fortfarande ser sjuk ut och hade behövt ytterligare vila.

”Nja, Steffo , du borde varit hemma en vecka till. Covid 19 är verkligen inget att ta lätt på!”, skriver en tittare på programmets Facebook-sida.

”Det ser ut som att du borde ha varit hemma en vecka eller några dagar till...”, skriver en annan.

”Välkommen tillbaka men ta det lugnt nu så du inte åker på bakslag”, skriver en tredje.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

I ett meddelande till Hänt bekräftar Mia-Li Hallengren, pressansvarig för Nyhetsmorgon, att Steffo Törnquist är vid god hälsa.

”Vi är väldigt glada att Steffo är tillbaka igen. Vi följer såklart rekommendationerna kring hur länge man ska stanna hemma efter att man varit sjuk i Covid-19 och Steffo var varit hemma med god marginal”, skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Följarnas frågor om Tilde de Paula Ebys relation med maken Thomas

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikael Sandström sätter ner foten – hyllas av tittarna efter starka orden

FRÅN FÖRSTASIDAN