LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

TV4-profilen Matilda Boza erkänner okända sjukdomskampen

07 jan, 2021 
Matilda Boza
FOTO: TV4, Instagram
Flera corona-fall har upptäckts bland gänget i Nyhetsmorgon.
Nu erkänner även 29-åriga nyhetsankaren Matilda Boza att hon varit inlagd på sjukhus efter att drabbats av viruset.
”Efter flera dagar med hög feber fick jag åka till akuten med tung andning”, skriver hon på Instagram.
Annons
5 kändisar som har bytt namn – och varförBrand logo
5 kändisar som har bytt namn – och varför

TV4:s Nyhetsmorgon är ett program som sänds året runt och ständigt följs av många tittare. Det blir både lättsamma stunder och allvarliga nyheter som tas upp i programmet. Intervjuerna i Nyhetsmorgon-studion varvas även hela morgonen med nyhetssändningar från TV4 Nyheterna.

Corona-kampen i Nyhetsmorgon

Under hösten har flera av de populära programledarna drabbats av coronaviruset. Det var efter att Steffo Törnquist, 64, plötsligt inte syntes till på kanalen som tittarna började undra. Det visade sig då att han hade drabbats av coroanviruset.

Sjukdomstiden kom att bli tuff och Steffo tvingades även uppsöka akut vård. I ett videoklipp på Instagram berättade Steffo att han och hustrun Caroline Törnquist hade blivit sjuka men att viruset tagit hårdast på honom själv.

– Det blev syrgas och dropp och allt. Jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, sa Steffo i klippet.

Annons

Efter att ha tillfrisknat var han tillbaka i tv-rutan men vägen till att bli fullt återställd visade sig vara lång. Tittarna reagerade snabbt på att Steffo lätt andfådd under sändningen och då och då till och med hostade.

I ett meddelande till Hänt förklarade Steffo att tittarnas oro inte var nödvändig.

”Jag är friskförklarad sen 10-12 dagar, tar långa promenader o har bara lite problem med andningen och med smaken. Men det kommer! Jag är glad för allas omsorg, men det finns ingen som helst anledning till oro”, skrev han då.

I samband med Steffos insjuknande drabbades Nyhetsmorgon-programledaren Jenny Alversjö av viruset. Detta kom att innebära att både hon och Steffo missade kanalens stora USA-valvaka.

Matilda Boza om sjukdomskampen

Nu kommer det fram att ännu en TV4-profil som arbetar med samma produktion som Jenny och Steffo varit sjuk. Det är nyhetsankaren Matilda Boza, 29, som avslöjar att coronaviruset även drabbat henne. Matilda läser inte bara upp nyheterna utan syns allt mer i studion med resterande Nyhetsmorgon-gänget.

Annons

”Alla kan drabbas! För en månad testades jag positivt för covid-19. Efter flera dagar med hög feber fick jag åka till akuten med tung andning. Otroligt tacksam för sjukvården och för att jag mår bra idag. Ta hand om er”, skriver Matilda på Instagram.

I kommentarsfältet visar andra TV4-kollegor sitt stöd och skickar nu hälsningar till Matilda, som idag är frisk och tillbaka i tv-rutan.

”Skönt att du är på benen igen vännen! Kram”, skriver Henrik Alsterdal.

”Vilken pärs. Så skönt att du mår bra nu!”, skriver Sofia Geite.

Annons