LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4-tittarna skeptiska till Doktor Mikael Sandströms kunskaper

07 jan, 2021 
Doktor Mikael Sandström
I dagens avsnitt av Nyhetsmorgon var doktor Mikael Sandström på plats för att prata om magproblem.
Men nu ifrågasätts hans kunskaper av TV4-tittarna, som menar att han inte kan vara specialist på allt.
”Finns osanningar”, skriver en tittare.
Annons
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssagaBrand logo
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga

Doktor Mikael Sandström, 62, är alltid uppskattad av TV4-publiken när han under tisdagarna gästar Nyhetsmorgon. Som den erfarna läkaren han är ger han tips och råd samt information om olika saker som rör sjukvård och hälsa.

Den senaste tiden har han inte bara förknippats med att ge råd i Nyhetsmorgon, han har även funnit kärleken i sångfågeln och programledaren Lotta Engberg, 57.

Doktor Mikael och Lotta har varit ett par i flera månader nu och under hösten har de umgåtts flitigt, bland annat tog de en romantisk resa till Spanien för att fira kärleken.

Doktor Mikaels romantiska gester till Lotta Engberg

Att kärleken sprudlar mellan turturduvorna är ingen hemlighet. Det kunde man nyligen se när doktor Mikael gästade Bingolotto på nyårsafton. Vad tittarna visste i förväg var att han skulle dyka upp i programmet, men de visste inte mer än att han skulle visa en annan sida av sig själv.

Men under nyårsbingot fick tittarna svar på hans mystiska nummer. Det bestod nämligen av en hel del skämt och ordvitsar. Med en pärm i famnen läste han upp ett flertal journaler med en humoristisk tvist - och fräckisarna fick Lotta att skratta högt.

Mikael Sandström, Lotta Engberg
Det nykära paret på Kristallengalan 2020.

Doktor Mikaels kunskaper ifrågasätts

På tisdagen var han dock tillbaka i sin vanliga läkarroll igen på Nyhetsmorgon. Då var det dags att ge tips och råd om matsmältning och magsmärtor. Doktor Mikael, som är IVA-läkare, har ju som alla läkare en grundutbildning inom alla områden. Men att han skulle vara specialist på allt är det nu vissa tittare som ifrågasätter starkt.

Annons

”Den där Doktor Mikael verkar vara specialist inom alla områden...”, skriver en skeptisk tittare.

Personen som skrev kommentaren har fått medhåll från flera andra, och en annan menar att TV4 istället borde ta in riktiga specialister inom ämnena. I det här fallet då en magspecialist.

”Allmänspecialist men varken magspecialist ..ortoped eller annat..han är trevlig o säkert duktig på vissa områden men föredrar att ni tar in riktig magspecialist istället liksom ortoped o specialister på olika områden allmänläkare kan lite men långtifrån allt tyvärr det är vårdcentralerna levande bevis på.”, skriver tittaren.

”Finns ju en hel del osanningar han har sagt i under åren.”, skriver en annan.

FOTO: Stina Stjernkvist/TT, Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT, TV4

Annons