Marcus Oscarssons oväntade ord om Hedda Stiernstedt

Hedda Stiernstedt, Marcus Oscarsson

Marcus Oscarsson förknippas ofta med politik och TV4.
Men nu har han bytt spår och efter att ha sett Vår tid är nu på SVT kommer han med ett oväntat uttalande om Hedda Stiernstedt.

Marcus Oscarsson, 44, är en mycket folkkär tv-profil på TV4. Under hösten har han varit högaktuell i och med det amerikanska president-valet. Med sin expertis har han rett ut många frågetecken som TV4-tittarna kan tänkas ha angående valet.

Marcus är utbildad till både journalist och statsvetare och har verkat som opolitisk tjänsteman vid Regeringskansliet. Men den senaste tiden har han alltså synts mest i studion på TV4 och han har minst sagt blivit en populär karaktär.

Marcus Oscarsson, Jenny Strömstedt

Marcus Oscarsson har blivit en folkkär profil på TV4.

Foto: TT

Pernilla Wahlgren, 53, är en av dem som uppskattat Marcus i rutan under presidentvalet. Tillsammans med den goda väninnan Sofia Wistam, 54, driver Pernilla podcasten Wahlgren & Wistam, där de pratar om alla möjliga aktuella ämnen.

Pernilla Wahlgrens hyllning till Marcus

När presidentvalet var aktuellt i höstas var det självklart just USA som stod på agendan i deras populära podd. De spekulerade flitigt om vem de trodde skulle vinna valet och Marcus fick då en rejäl hyllning från Pernilla.

– Det är bara att mejla oss om ni har fler frågor om valet. Vi sitter inne på alla svar. Det är vi som ger han den där härliga människan på TV4..., börjar Pernilla Wahlgren innan Sofia Wistam skjuter in att han heter Marcus Oscarsson.

– Var har de hittat honom? Unik personlighet. Han gör ju så att det blir roligt att lyssna på politik, sa Pernilla Wahlgren då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

På Instagram delar den folkkära expertkommentatorn gärna med sig av sin vardag och sina åsikter. Med över 250 000 följare är det en stor skara som varje dag blir upplysta om olika politiska sammanhang som äger rum.

Marcus Oscarssons oväntade ord om Hedda Stiernstedt

LÄS MER: Carin da Silvas oväntade relation till Sofia Geite – okända kopplingen

Men hans senaste inlägg går inte riktigt i samma linje som de brukar göra. Nu har han nämligen något annat än politik i kikaren. Under vinterledigheten har han tillbringat en hel del tid framför serien Vår tid är nu på SVT.

Marcus beskriver serien som en enastående tv-serie och jämför den med amerikanska Downtown Abbey – men enligt honom är Vår tid är nu snäppet bättre.

Marcus hyllar inte bara SVT och serien, utan även skådespelarna får riktigt bra betyg enligt politik-kommentatorn. Framför allt är det när han beskriver Hedda Stiernstedts roll som Nina Löwander som han verkligen kommer med fina ord.

”Nu under vinterledigheten har jag tittat på de nya avsnitten av SVT:s dramasatsning "Vår tid är nu" med bl a fantastiska Hedda Stiernstedt som Nina Löwander”, skriver han på Instagram.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Roger Tillberg/TT

LÄS OCKSÅ: Marcus Oscarssons mystiska kärleksliv – sanningen bakom spekulationerna

LÄS OCKSÅ: Marcus Oscarsson: "Jag vill bli statsminister"