Steffo Törnquists svar till tittarna efter oron

Steffo Törnquists svar till tittarna efter oron

Många har uttryckt oro för Steffo Törnquist efter att ha sett honom i tv-rutan igen efter hans coronainsjuknande.
Nu svarar han på tittarnas oro.
”Ingen behöver oroa sig”, skriver han.
Jenny Strömstedts ord om återföreningen med Steffo Törnquist
Slå på ljud

Ett par veckor har gått sedan tittarfavoriten Steffo Törnquist i en video på Instagram berättade att han drabbats av corona. Han hade då saknats i tv-rutan under en längre period och efter att många frågat efter honom bestämde han sig för att berätta vad det var som stod på.

I videon berättar han att både han och hans fru Caroline Törnquist drabbats av den ihärdiga smittan, men att hans fru kommit betydligt mer lindrigt undan än han själv. Medan Caroline endast fick som en förkylning fick han själv nämligen 40 graders feber och svårt att andas, och vid en tidpunkt var det så illa att han fick ligga med syrgas och dropp. En minst sagt dramatisk upplevelse som han nu sakta men säkert börjar att återhämta sig från.

Från torsdagsmorgonen kan man nu se Steffo i Nyhetsmorgon igen, och i direktsänd tv berättar han om hur vägen tillbaka har varit. Bland annat kämpar han fortfarande med lukt- och smaksinnet och säger att han även lätt blir andfådd och börjar hosta få fort han tar ett djupt andetag.

Men även fast många är glada över att äntligen ha sin favorit tillbaka i rutan igen är det samtidigt många som undrar om Steffo inte skulle ha vilat några dagar. Många menar nämligen att han fortfarande inte ser helt frisk ut.

”Nja, Steffo , du borde varit hemma en vecka till. Covid-19 är verkligen inget att ta lätt på!”, skriver bland annat en tittare på programmets Facebook-sida.

”Välkommen tillbaka men ta det lugnt nu så du inte åker på bakslag”, skriver en annan.

Men nu ger programledaren svar till de tittarna som oroar sig över hans återhämtning.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Steffos svar till tittarna efter oron

I ett meddelande till Hänt berättar Steffo att det inte finns någon anledningen till att oroa sig, utan att han mår bra och är glad och pepp över att äntligen vara tillbaka i tv-rutan igen.

”Nej, nej, ingen behöver oroa sig (o någon oro har jag inte märkt av, däremot många otroligt uppmuntrande kommentarer). Jag skyndar långsamt, tar en sändning i taget och är oerhört försiktig med min hälsa”, börjar han med att skriva innan han fortsätter:

”Jag är friskförklarad sen 10-12 dagar, tar långa promenader o har bara lite problem med andningen och med smaken. Men det kommer! Jag är glad för allas omsorg, men det finns ingen som helst anledning till oro.”

LÄS OCKSÅ: Katrin Zytomierskas hårda ord mot Steffo Törnquist corona-video

LÄS OCKSÅ: Jenny Strömstedts egna ord om Steffo Törnquists insjuknande i corona

FRÅN FÖRSTASIDAN