Jenny Strömstedts egna ord om Steffo Törnquists insjuknande i corona

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist

TT
Nyhetsmorgon-profilen Steffo Törnquist har insjuknat i covid-19.
Nu talar parhästen Jenny Strömstedt ut om oron för kollegan.

Steffo Törnquist, 64, har inte synts till i tv-rutan på flera dagar, inte heller har hans sociala medier uppdaterats. Men under måndagskvällen bröt Steffo plötsligt tystnaden och delade med sig av ett videoklipp.

Steffo som annars syns i TV4:s succéprogram Nyhetsmorgon hade spenderat de senaste dagarna i sitt hem samt på sjukhuset, detta efter att han insjuknat i covid-19. I videon förklarade han att både han och hans fru Caroline Törnquist blivit sjuka men att Caroline fått en mildare variant av viruset.

Steffo Törnquist tvingades till sjukhus

Mikael Sandström stoppas – sorgebeskedet till följarna

På Steffo däremot, hade viruset tagit hårt. Han fick hela 40 graders feber och andningssvårigheter. Även lukt- och smaksinnet har försvunnit. Den allvarliga sjukdomskampen ledde till att Steffo tvingades uppsöka vård.

– Det blev syrgas och dropp och allt. Jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, säger han i videoklippet.

Under tisdagen skulle TV4-tittarna har sett Steffo leda kanalens valsatsning, detta tillsammans med parhästen Jenny Strömstedt, 48, men så blev inte fallet. Istället ryckte Anders Pihlblad, 52, in som ersättare för Steffo.

Jenny Strömstedt oro för parhästen Steffo

Jenny och Steffo var inte bara sammansatta inför denna sändning utan de är vanligtvis en nära duo som lett Nyhetsmorgon ihop under många års tid. Det har blivit många skratt i studion mellan de två kollegorna som även ser ut att vara nära vänner.

Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt

Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt är en populär duo på TV4.

TT

Efter att Steffo delat med sig av videoklippet där han berättar om sitt hälsotillstånd har nu Jenny valt att dela med sig av några ord. I en Instagram story skriver hon om sina känslor över att Steffo insjuknat.

”Ja, jag har varit så orolig. Ja, jag är så glad att kära Steffo nu mår bättre. Dock får jag vara utan honom imorgon men ni kan väl skicka honom en hälsning. Det vore fint”, skrev Jenny på Instagram under måndagskvällen.

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Steffo Törnquists namn – det heter han egentligen

LÄS OCKSÅ: Jenny Strömstedts avslöjande om relationen med maken Niklas

FOTO: TT