Anna Lindmarker om åldersskillnaden med kärleken Lars Weiss

06 jan, 2021 
Anna Lindmarker och hennes Lars Weiss har hållit ihop i över tjugo år.
Men hur har åldersskillnaden påverkat paret och varför har de inte gift sig? Det ger nyhetsankaret svar på nu.
Annons
Dolph Lundgren och flickvännen Emma Krokdal har förlovat sig
Dolph Lundgren och flickvännen Emma Krokdal har förlovat sig

Nyhetsankaret Anna Lindmarker, 60, är ett känt ansikte för de flesta, då hon setts till i tv-rutan sedan 90-talet.

Hon slog till en början igenom som nyhetsankare i Aktuellt på SVT men valde 1997 att byta arbetsplats till TV4.

För Aftonbladet berättar hon hur hennes kärlek Lars Weiss, 74, fick henne att byta kanal, men att de då inte var ett par ännu.

– Min käre make, Lasse, som då inte var i närheten av att vara det, hade försökt locka över mig till TV4 vid starten 1990 och sedan återkommande några gånger, men jag sa nej. Jag tyckte TV4 var väldigt tramsigt. Men 1997 var jag nyskild, barnen bodde nästan uteslutande hos mig och jag behövde ha en högre lön för att försörja oss och det har jag aldrig ångrat.

Nyhetsankarets ord om åldersskillnaden

Anna Lindmarker blev så småningom tillsammans med Lars, men då hade han bytt jobb. Idag har paret varit tillsammans i hela 21 år. För Aftonbladet berättar Anna om åldersskillnaden på 15 år märks av för paret.

Annons

– Det där är intressant, i olika perioder av livet känns den där åldersskillnaden mer. Men Lasse fyller 75 och är pigg och aktiv och jobbar som han alltid har gjort. Men jag kan tänka mig att i förhållanden där den ena blir riktigt gammal och kanske sjuklig och den andra fortfarande är ung så känns skillnaden mer. Men kärleken är vad kärleken är och vår består, får vi hoppas.

Därför har paret inte gift sig

Hon förklarar även varför de inte skett något giftemål mellan paret, trots de hållit ihop i över tjugo år.

– Lasse vill absolut inte gifta sig. Det gör ingenting för jag är inte så intresserad av det heller. Men jag har inte analyserat det närmare, han säger nej, nej, nej, och sedan lämnar han rummet. Vi har förlovat oss för länge sedan, tyvärr vet jag inte var förlovningsringarna är. Ingen av oss har heller någon koll på vilket datum vi förlovade oss. Vi glömmer alltid bort sådana dagar, men i somras kom vi ihåg att vi hade 20-årsjubileum, det hade vi skrivit upp i våra kalendrar.

Annons
Annons