Ebba Buschs ord om ensamheten efter skilsmässan från Niklas Thor

Ebba Busch och Niklas Thor skilde sig 2019.

I slutet av 2019 skilde sig Ebba Busch och Niklas Thor efter att ha varit gifta i sex år.
I podcasten Värvet berättar hon nu om hur det första året som nyskild varit.
– Det har på ett sätt varit ett ensamt år, säger Kristdemokraternas partiledare.

Det var 2013 som Kristdemokraternas nuvarande partiledare Ebba Busch gifte sig med fotbollsspelaren Niklas Thor. Paret fick två barn tillsammans innan de skiljdes i slutet av 2019.

Partiledaren skrev då själv om uppbrottet på Instagram.

”Idag har vi något tråkigt att meddela. Det är nämligen så att vi i dagarna har ansökt om skilsmässa. Under hösten har vi bott isär och det är med stor sorg som vi nu är vid den här punkten”, skrev hon då och tillade:

”Vårt gemensamma liv kommer fortsätta som vänner och föräldrar till världens finaste barn. Vi ber nu om respekt för att få lugn och ro och för att det här rör oss och vår familj. Vi är det bästa teamet för våra barn, det har vi alltid varit och kommer alltid att vara även framåt”.

LÄS MER: Ebba Busch bryter tystnaden om romansryktet med Marko Lehtosalo

Ensamheten efter uppbrottet

2020 var alltså det första året för henne som nyskild, något som hon också tar upp i podcasten Värvet när Kristoffer Triumf ber henne att sammanfatta det.

– Det har på många sätt varit ett tryggt år för mig personligen. För jag har känt att jag verkligen har fast mark under fötterna, jag har känt att jag kunnat gå med rak rygg och haft koll på mina prioriteringar, vad som är viktigt i livet. Så det har varit bra, säger hon och fortsätter:

– Det har varit ett ensamt år på ett sätt, för det är dels mitt första år som nyskild och man har inte kunnat umgås med folk som vanligt, säger partiledaren.

Ilskan över romansryktena

I podcasten berättar Ebba Busch också att hennes civilstånd påverkat arbetet, åtminstone för henne pressavdelning. Anledningen till det är att det snurrat en massa romansrykten om KD-ledaren. Det har gjort henne rasande.

– Jag har inte varit glad över det. Jag har varit rå-pissed. För det första vill jag berätta att under det här året så har vår pressavdelning fått en massa frågor om olika män och kvinnor, som jag påstås ha haft samröre med på ett eller annat sätt, säger Ebba Busch i Värvet.

Bild: Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Eero Hannukainen/TT

Läs också: Emma Krokdals föräldrar om åldersskillnaden med Dolph Lundgren

Läs också: Pernilla Wahlgren om 13-årige sonen Theos olycka