Ebba Busch bryter tystnaden om romansryktet med Marko Lehtosalo

TT
Under 2020 cirkulerade det rykten om att Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och artisten Marko Lehtosalo hade en romans.
Det dementerades å det skarpaste.
I en ny intervju i podcasten Värvet berättar KD-ledaren om sin ilska över spekulationerna.

Ryktena om att Ebba Busch och Marko ”Markoolio” Lehtosalo skulle ha en romans började ta fart under 2020. När Edvin Törnblom och Johanna Nordström i sin podcast Ursäkta! berättade att de visste att spekulationerna stämde blev det en riktig snackis i nöjes-Sverige.

Båda parterna dementerade romansryktena till Hänt i oktober.

”Nej. Folk verkar ha tappat det”, skriver Marko Lehtosalo i ett meddelande till Hänt och Ebba Busch tillbakavisade också det via sin pressekreterare.

”Nej det är inget mellan dem”, skrev Andia Gemsjö.

Och sedan dess har det varit tyst om det hela.

LÄR MER: Markoolio och Ebba Busch relation – dementerar romansryktet

Ebba Busch nya ord om ryktena

När Ebba Busch gästar Kristoffer Triumf och Värvet tas frågan upp på nytt.

– Det har också förekommit ett romansrykte kring dig under hösten. Har det varit bra eller dåligt för ditt varumärke, tror du?, frågar Kristoffer Triumf.

Ebba Busch skrattar till lite och säger att det beror på vad man tycker om vederbörande, men säger sedan att det gjorde henne förbannad.

– Jag har inte varit glad över det. Jag har varit rå-pissed. För det första vill jag berätta att under det här året så har vår pressavdelning fått en massa frågor om olika män och kvinnor, som jag påstås ha haft samröre med på ett eller annat sätt, säger KD-ledaren.

Ilska mot podduon: ”Man får inte bete sig så”

Hon berättar också om tiden precis innan hon blev partiledare, 2015, då hon var gravid. Rapport hade då gjort en stor nyhet av att hennes graviditet inte skulle stoppa henne från att kandidera till posten.

– 2020. Partiledare. Skild sedan ett tag tillbaka, och på något vis otänkbart att jag inte tillhör en man. Utan det måste vara så att jag träffa någon. Det kan jag bli riktigt, riktigt, riktigt förbannad på. Och det blev jag också under det här året, också innan det här specifika romansryktet kom upp, säger Ebba Busch och fortsätter:

– När en av de största poddarna kan sitta och säga att: ”Jo, men vi vet att de är tillsammans och har varit lyckliga i fyra månader. Men vi ska brasklappa och säga att det är ryktet, men det är sant”. Vem gör så? Man får inte bete sig så.

Politikern menar att hon är särskilt utsatt av den här typen av rykten, och att andra personer klarar sig undan.

– För det är spännande. Jag blir ihoptussad med personer som jag inte träffat på hela det här året, och som jag inte varit romantiskt involverad med alls. Det är spännande på ett tragiskt sätt hur sånt kan få fart, avslutar hon.

Bild: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Läs också: Margaux Dietz ord i om festkvällen med Ebba Busch bortklippt

Läs också: Marko ”Markoolio” Lehtosalos kärleksliv efter skilsmässan från Jessica