Margaux Dietz ord i podden om festkvällen med Ebba Busch bortklippt

Margaux Dietz blev skjutsad av Ebba Busch livvakter

Efter att Margaux Dietz berättat i sin podcast att hon fick skjuts hem från en festkväll av vännen Ebba Buschs livvakter har det väcks stor kritik.
Nu har delen där influencern pratar om bilfärden plötsligt klipps bort ur avsnittet.

Vännerna Margaux Dietz, 30, och Ebba Busch, 33, syns titt som tätt ihop på sociala medier när de umgås. För två helger sedan fyllde influencern 30 år och hade då bjudit in KD-ledaren till sitt födelsedagsfirande.

I sin podcast Margaux & Theo som Margaux har tillsammans med sin bror berättar hon om festkvällen. Det blev ett heldagsfirande för Margaux Dietz som började födelsedagen med lunch och drinkar. Sedan fortsatte dagen med en tur i en partybuss och efter det besökte sällskapet en annan krog på Stureplan i Stockholm.

– Där beställde nån in 300 hot shots, sen är det lite blurry, säger Margaux Dietz i podcasten.

Ebba Busch livvakter skjutsade hem influencern

Men födelsedagen tog inte slut där. Istället åkte Margaux Dietz hem för att göra sig i ordning inför födelsedagsmiddag – och dit kom också vännen och KD-ledaren Ebba Busch. Tillsammans åkte de med ett gäng andra vänner in för att äta middag.

Efter middagen ville brodern Theo gå vidare men Margaux Dietz hade fått nog av födelsedagsfirandet och ville åka hem. I podcasten berättar hon att hon fick skjuts hem av Ebba Bushs livvakter.

– Då kände jag att: ”Nej, nu har jag kört tillräckligt här” och då fick Ebbas livvakter köra hem mig, säger hon i Margaux & Theo.

Brodern flikar in:

– Det är aldrig fel att bli hemskjutsad av Säpo.

Margaux podcastavsnitt klipptes om

Efter att Margaux Dietz publicerade podcast-avsnittet har både influencern och Kristdemokraternas ledare Ebba Busch fått massiv kritik för beslutet att låta Säpo köra hem Youtubern. Bland annat kräver S-profilen Annika Strandhäll en förklaring på Twitter.

Men efter all kritik har avsnittet nu plötsligt klipps om och delen där Margaux Dietz pratar om bilfärden med Ebba Busch är borta. Influencern berättar fortfarande om detaljer från festkvällen med vännens namns nämns nu endast en gång. Ebba Busch vill inte svara på frågan om det var hennes uppmaning att avsnittet skulle klippas om. Hon säger dock att hon pratat med vännen Margaux Dietz om situationen, enligt Expressen.

– Som sagt så är det ju ganska olämpligt att diskutera säkerhetsupplägg och arrangemang runt skyddsobjekt vitt och brett, säger KD-ledaren till tidningen.

FOTO: Alexander Mahmoud/DN/TT, Youtube

LÄS ÄVEN: Viktor Frisks stöd till Emil Ingemarsson efter uppbrottet från Margaux

LÄS ÄVEN: Margaux Dietz och Emil Ingemarsson har gjort slut – första orden

SENASTE NYTT!