Tittarnas ord till Jenny Strömstedt efter försvinnandet

Jenny Strömstedt försvann nyligen från Nyhetsmorgon på grund av att hon var sjuk i corona. I helgen var hon tillbaka i tv-rutan igen – vilket tittarna hade en del att säga om.

Många runt om i Sverige väljer att varje dag börja sina morgnar med att starta tv:n och dricka morgonkaffet tillsammans med gänget i Nyhetsmorgon. Det älskade morgonprogrammet har en hel del folkkära profiler som hållit det svenska folket sällskap år efter år. En av de mest populära programledarna för programmet är Jenny Strömstedt. Hon brukar oftast ha sällskap av Steffo Törnqvist i morgonsoffan och tillsammans är de ett av TV4:s mest kända radarpar. De leder programmet tillsammans två dagar i veckan, men under de senaste veckorna har Jenny saknats i rutan.

Detta gjorde tittarna förvirrade och fick dem att ifrågasätta varför inte Jenny var med Steffo i programmet.

LÄS MER: TV4:s glädjebesked för Karl Fredrik på Österlen

”Saknar Jenny Strömstedt. När kommer hon tillbaka med Steffo på torsdagar och fredagar? Saknar henne.”, skrev en av Nyhetsmorgons följare på deras sociala medier.

När Hänt sökte TV4 för att bringa klarhet i var Jenny tagit vägen svarade Mia-Li Hallengren, pressansvarig för Nyhetsmorgon, att hon skulle vara tillbaka till helgen. Men det var knäpptyst om anledningen till att Jenny lyste med sin frånvaro på morgnarna.

Men i helgen bröt den älskade programledare tystnaden och berättade varför hon varit borta från Nyhetsmorgon under en längre tid.

”Hejhej! Äntligen får jag börja jobba igen efter att ha dragit på mig covid för ett par veckor sedan. Jag hade börjat inbilla mig att jag var immun efter att ha klarat mig från att bli smittad av både ungdomar hemma och soffpartner Steffo. Men en sådan HYBRIS kan ej förbli ostraffad. Jag blev inte särskilt sjuk dock men lite trött påstår Kerstin Strömstedt som ikväll beordra vila (läs vill ha människomadrass) inför morgondagens Nymo lördag.”, skriver hon på Instagram.

Och i lördags var hon som utlovat åter tillbaka i tv-rutan och ledde Nyhetsmorgon igen. Men det var inte utan att hon möttes av reaktioner från de tittare som saknat henne under tiden hon varit borta. TV4:s trogna tittare hade en hel del att säga om Jennys återkomst.

”Välkommen tillbaks! har saknat dig i rutan...... men förklaringen kom!”, skriver en följare på Nyhetsmorgons Instagram.

”Godmorgon JENNY! Så underbart att se dig igen i Nyhetsmorgon. Du är bästa TV4 tjejen och snyggaste frillan har du också”, skriven en annan.

”Äntligen är härliga Jenny på plats igen!”, skriver en tredje.

Förutom att leda Nyhetsmorgon så har Jenny Strömstedt med sin man Niklas Strömstedt, 62, det egna programmet Tillsammans med Strömstedts som just nu går på TV4. I programmet träffar de kända par för att prata om kärlek och relationer.

LÄS OCKSÅ: Daniel Tholén vinner Farmen 2021

LÄS OCKSÅ: TV4:s svar efter kritiken mot Bingolotto