Jenny Strömstedts mystiska frånvaro i Nyhetsmorgon – TV4:s tystnad

Jenny Strömstedt

Vi är vana att se Steffo Törnqvist och Jenny Strömstedt leda Nyhetsmorgon tillsammans.
Men de senaste veckorna har vi inte sett duon ihop.
Nu avslöjar TV4 när Jenny är tillbaka i rutan.

Nyhetsmorgon har gått på TV4 enda sedan 1992. Genom åren har vi kunnat se olika programledare. Soraya Lavasani och Jesper Börjesson var exempelvis en omtyckt duo i Nyhetsmorgon innan Jesper valde att göra karriärbyte och Soraya gick på mammaledighet.

Som ersättare kom Maria Forsblom in för Soraya och Martin Järborg för Jesper. Den nya duon blev även de snabbt omtyckta av tittarna. Nu har duon dock splittrats eftersom Soraya Lavasani är tillbaka efter mammaledigheten.

TV4 är kända för sina radarpar och ett av dem är Steffo Törnqvist och Jenny Strömstedt som leder programmet på torsdagar och fredagar. Men under senaste veckorna har vi inte sett Jenny i rutan.

LÄS MER: Karl Fredrik om verkliga relationen med paret Mandelmann

Splittringen mellan Maria Forsblom och Martin Järborg

Tidigare har Maria berättat för Hänt att hon är glad för tid hon fick tillsammans med Martin. Många tittare har uttryckt att Martin och Maria har varit en drömduo.

– Jag är jätteglad att jag fått lära känna Martin under ett års tid och fått upptäcka vilken rolig och smart kille han är.

Hon är samtidigt glad för Sorayas skull att hon är tillbaka i tv-rutan.

– Vi har haft jätteroligt och nu är jag också glad att Soraya kommer tillbaka till oss på Nyhetsmorgon efter ett års föräldraledighet.

Därför saknas Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

Förutom att leda Nyhetsmorgon så har Jenny Strömstedt med sin man Niklas Strömstedt, 62, det egna programmet Tillsammans med Strömstedts som just nu går på TV4. I programmet träffar de kända par för att prata om kärlek och relationer.

Men i Nyhetsmorgon är hon också en stjärna. Tillsammans med Steffo Törnqvist så är de ett av Nyhetsmorgons mest populära programledarpar. De två går ofta att se på torsdagar och fredagar tillsammans – men nu har vi inte sett Jenny på några veckor.

Även tittarna verkar förvirrade och ifrågasätter varför inte Jenny syns i rutan. Flera har kommenterat att de vill ha tillbaka Jenny och att de saknar henne tillsammans med Steffo.

”Saknar Jenny Strömstedt. När kommer hon tillbaka med Steffo på torsdagar och fredagar? Saknar henne.”

”Håller med!!! Det blir inte samma härliga mornar utan henne med Steffo, absolut bästa morgonparet”.

Hänt har utan framgång sökt TV4 för att få svar på varför Jenny Strömstedt inte har varit med i Nyhetsmorgon den senaste tiden. De har heller inte besvarat tittarna i kommentarsfälten.

TV4 kan dock bekräfta att den populära programledaren är tillbaka i morgonshowen inom kort.

– Jenny är tillbaka i helgen, säger Mia-Li Hallengren, pressansvarig för Nyhetsmorgon, till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Diana Gran berättar sanningen om frieriet i Sveriges mästerkock 2021

LÄS OCKSÅ: Farmen-Philip Albinssons svar efter kritiken och hatet

FOTO: Michaela Hasanovic/EXP/TT // Eero Hannukainen/TT