Diana Gran berättar sanningen om frieriet i Sveriges mästerkock 2021

Diana Gran tävlar i Sveriges mästerkock

Sveriges mästerkock är i full gång och vi har fått se deltagarna vecka efter vecka kämpa för att hålla sig kvar.
Men plötsligt hände ett frieri till Diana mitt i tävlingen, men vad tyckte hon om frieriet?

Sveriges mästerkock har sänts på TV4 varje år sedan 2011 och under åren har även juryn förändrats. Till en början var exempelvis Per Moberg och Leif Mannerström en del av juryn. Numera består juryn av Mischa Billing, 54, Markus Aujalay, 49, och nykomlingen och stjärnkrögaren Tom Sjöstedt, 45, som tagit över efter Leif Mannerström.

I programmet följer tv-tittarna ett gäng hemmakockar som tävlar. Tidigare år har det varit tolv deltagare. Men i år är det 13 deltagare som lyckades ta sig vidare från tävlingen i Gävle.

LÄS MER: Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjelléns kärlekssaga

Vinnarna i Sveriges mästerkock – så gick det sen

Det har minst sagt gått bra för vinnarna i Sveriges mästerkock genom åren. Hittills har tio vinnare fått äran att titulera sig som Sveriges mästerkock. Många vinnare har öppnat restauranger och jobbar enbart med mat idag. Exempelvis vinnaren av den femte säsongen år 2015, Sandra Mastio.

Sedan vinsten har hon medverkat i matlagningsprogram, TV-sammanhang och poddat. Hon driver dessutom restaurangen Mastio som ligger i Limhamn, i Malmö.

Trots att det gått bra för samtliga vinnare, så har vinnaren Catarina König stuckit ut lite extra. Förutom att vinna den sjätte säsongen år 2016 så kammade hon även hem vinsten i jubileumssäsongen Decenniets Mästerkock som gick av stapeln hösten 2020.

Vem som blir år 2021:s vinnare kommer avgöras om bara några veckor.

Diana Grans man friade i tv: ”Jag var väldigt stressad”

I kvällens avsnitt händer något som aldrig tidigare skett i Sveriges mästerkock – nämligen ett frieri mitt i tävlingen! Och det är ingen mindre än deltagaren Diana Gran som är den lyckligt lottade. Hon berättar att hon inte visste att hon skulle bli friad till av sin Christian.

– Jag hade absolut ingen aning! Trodde aldrig Christian skulle göra något sådant, han brukar tycka sånt är pinsamt. Första tanken var ”händer detta på riktigt?!” Det är ju alla tjejers dröm. Eller i alla fall min, och min pojkvän är full of surprises, säger Diana.

Dianas ring

Diana Grans ring

Hur kändes det att bli friad till på distans och i tv?

– Det kändes väldigt kul att få bli friad på tv, nu kan min pojkvän inte ta tillbaka det, hela Sverige var ju vittnen. Såklart skulle jag ju velat att han skulle vara där fysiskt men samtidigt så var det bra att det var på distans för om han skulle vara där på riktigt så skulle jag ha svårt för att koncentrera mig.

– Det var helt surrealistiskt! Så klart var jag överlycklig. Men samtidigt så var det mitt i tävlingen och jag var väldigt stressad. Så jag var tvungen att behärska mig samtidigt som jag ville springa runt och skrika av lycka.

LÄS OCKSÅ: Stina Wollter akut till sjukhus efter skadan

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas ilska efter Diana Grans uttalande i Sveriges mästerkock

FOTO: Privat //Karolina Henke/TV4

Senaste nytt