TV4-tittarnas ilska efter Diana Grans uttalande i Sveriges mästerkock

Nu ryter tittarna ifrån – efter deltagaren Diana Grans uttalande i Sveriges mästerkock.
”Alltså bara nej. Klipp bort sådan här skit”, skriver en.

Det har gått tio år sedan matlagningsprogrammet Sveriges mästerkock drog igång för första gången. Det blev snabbt en succé och en höjdpunkt för TV4-tittarna och har därför haft en självklar plats på kanalen sedan premiären.

I programmet får tittarna får följa ett gäng hemmakockar som tävlar och samtidigt utvecklas enormt inom matlagning. I juryn har vi Mischa Billing, Markus Aujalay och Tom Sjöstedt och de snålar inte med sina ord när de tycker att något är mindre bra – vilket skapar en hel del känslor.

Juryn och deltagarna utgör en blandad kompott av olika personligheter och detta leder i vanlig ordning till en del dramatik, spänning och spridda åsikter.

LÄS MER: Lars Lerin stoppar maken Junior vid en skilsmässa

I veckans program säger deltagaren Diana Gran en sak som får flera tittare att reagera. Det är i ett klipp på Sveriges Mästerkocks Instagram som Diana säger att kvinnor är bättre på att lägga upp mat mer estetiskt vackert på tallrikar och uppläggningsfat än män.

– Kvinnor är bättre på uppläggning. Killar är mer kött och chips. De bara lägger grejer där, säger hon i en synk i programmet.

Nina Remröd håller med

Deltagaren Nina Remröd säger att Diana sagt åt sina lagkamrater vad som gäller.

– Diana säger att kvinnor är bättre på det estetiska, så de får flytta på sig när det är uppläggning, säger Nina i klippet.

Tittarnas skarpa kritik

På programmets Instagram har de frågat tittarna huruvida det som Diana säger stämmer eller inte, varpå tittarna ser sin chans att säga ifrån.

”Fattas bara att hon ska säga att kvinnor passar bättre i köket”, skriver en.

”Alltså bara nej. Klipp bort sådan här skit. På riktigt", skriver en annan.

”Ja, jag förstår ju nerverna under press och lite allt möjligt kan råka komma ur munnen på en, men det där var väl lite hårt. Får se hela avsnittet imorgon!”, skriver en tredje.

”Det där tycker jag låter lite väl hårt... Trodde vi var modernare än att vi använde oss av könsroller i dagens samhälle faktiskt”, skriver ytterligare en.

LÄS OCKSÅ: Catarina König i tårar efter segern i Decenniets mästerkock

LÄS OCKSÅ: Leif Mannerströms enorma viktras – efter svåra corona-kampen

Senaste nytt