LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lars Lerin stoppar maken Junior vid en skilsmässa

03 feb, 2021 
Linnea Lundgren
Lars Lerin och Junior
En chockvåg gick genom Sverige då nyheten om att konstnären Lars Lerin och maken Manoel ”Junior” Marques Lerin ansökt om skilsmässa.
Paret drog sedan tillbaka ansökan – men vad hade hänt om den gick igenom? Vem hade fått vad?
Annons
Lars Lerin drar tillbaka skilsmässoansökan: "Det var ett misstag"Brand logo
Lars Lerin drar tillbaka skilsmässoansökan: "Det var ett misstag"

Det var i veckan som Expressen avslöjade att ett av Sveriges absolut populäraste kärlekspar, Lars Lerin och maken Manoel ”Junior” Marques Lerin ligger i skilsmässa. Det var efter att Lars lämnat in en skilsmässoansökan som tidningen valde att gå ut med nyheten.

Bara någon månad efter Lars Lerins hyllade prestation som julvärd skulle paret valt att gå skilda vägar. Men vändningen kom bara några timmar senare då det visade sig att Lars redan hunnit dra tillbaka sin skilsmässoansökan då nyheten nådde löpsedlarna.

För tidningen NWT berättade Lars Lerin senare att det hela hade varit ett förhastat beslut.

– Det var ett misstag, sa konstnären och tv-profilen till tidningen.

Stora familjelyckan

Lars Lerin och Juniors kärlekssaga började då en granne valde att para ihop dem båda efter att ha lärt känna Junior via sin hustru som även hon är brasilianska. Efter att ha träffats ett par gånger var det tydligt att Amor hade varit framme med sina pilar och 2009 gifte sig paret. Tillsammans har de sönerna Rafael, 5, och Gabriel, 3. Pojkarna är Juniors biologiska barn som han har tillsammans med en brasilianska.

Lars Lerin med maken Junior och sonen Rafael, idag 5 år.

Trots att det inte var något självklart val för Lars att skaffa barn har han adopterat pojkarna och idag lever dem tillsammans med Junior och Lars även om familjen besöker Brasilien så fort de får chansen.

Annons

Lars och Junior blev ett med svenska folket genom programmet Lerins lärlingar där Lars anordnar en konstskola för en grupp med funktionsnedsättningar. Trots att Lars redan sedan tidigare var en erkänd konstnär har tv-succén verkligen kickat igång karriären och sedan premiären har Lars både varit julvärd och sommarpratare.

Hemliga överenskommelsen

Lars är inte heller snål med kärleken och både i programserien och konstnärens egna framträdanden på radio och tv får svenska folket ofta ta del av kärleksfulla historier makarna emellan.

Därför blev det även en riktig skräll då ryktet om skilsmässan nådde allmänheten. Trots att skilsmässan inte längre finns på kartan har många undrat vad som skulle ske om makarna faktiskt valde att separera. I en artikel från Svensk Dam har man därför valt att gå igenom makarnas äktenskapsförord.

Där står:

”All egendom som var och en av oss förvärvat före äktenskapet och därefter förvärvar, liksom all avkastning därav, eller vad som träder i dess ställe, skall vara förvärvades enskilda egendom som den andre maken således inte ska ha giftorätt i.”

Lars Lerin och maken Junior har varit gifta sedan 2009

”Detta äktenskapsförord innebär bland annat att Lars Lerins verksamhet (enskild firma), aktier, bankmedel, samtliga konstverk, fastigheter är Lars Lerin enskilda egendom.”

Detta betyder att Junior vid en eventuell skilsmässa varken skulle ha rätt till några pengar eller fastigheter som Lars tjänat in innan paret gifte sig år 2009. Lyxsemesterhuset i Fjällbacka som paret köpte 2019 för nätta 16,2 miljoner kronor ägs dock till hälften av Junior vilken också skulle tilldelas honom vid en skilsmässa.

Här är allt du vill veta om konstnären Lars LerinBrand logo
Här är allt du vill veta om konstnären Lars Lerin

FOTO: TT

Annons