Därför ville Lars Lerin skilja sig från maken Manoel ”Junior” Marques

Lars Lerin, Manoel Marques

Under måndagseftermiddagen nåddes svenska folket av beskedet att Lars Lerin och hans make Junior ansökt om skilsmässa.
Men kort därefter förklarade Lars att det bara var ett misstag.
Nu berättar han varför han skrev på skilsmässopapper.
Lars Lerin drar tillbaka skilsmässoansökan: "Det var ett misstag"
Slå på ljud

Lars Lerin, 66, och hans make Manoel ”Junior” Marques Lerin, 43, var högaktuella under december förra året. Konstnären fick då det ärofyllda uppdraget att vara julvärd på SVT och i rutan syntes han delvis ihop med sin stora kärlek.

– Jag tycker det är så tråkigt att säga nej till allting. Och man lever bara en gång. Så varför inte säga ja istället?, sa Lars Lerin då om det nya jobbet.

Lars och Junior har varit ett par under flera års tid, och som äkta makar i 11 års tid. Tillsammans har de även fått sönerna Rafael och Gabriel och vardagen spenderar de i villan på Hammarö, i Värmland.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lars syn på familjen med Junior

På sociala medier delar Lars sällan med sig av sitt och familjens privatliv. Men som offentlig person syns han ändå en hel del, och sönerna har han i den mån han kan hållit undan rampljuset. Men nyligen fick följarna en skymt av familjen – när Lerin hade sagostund för Rafael och Gabriel.

Kalle Moreaus, Lars Lerin

Kalle Moreaus gästade Lerins sommarö.

Foto: SVT

Utåt sett verkar alltså Lars och Junior vara en väldigt lycklig familj, därför kom nog beskedet om att de skulle skilja sig som en stor chock. Det var nämligen enligt en källa till NWT som en ansökan skulle ha kommit in till Värmlands tingsrätt om att paret begärt skilsmässa.

Nu berättar Lerin att det hela bara var ett misstag, då ansökan skickades in i torsdags, men på måndagen togs den plötsligt tillbaka.

– Jag har gjort något överilat, säger Lars Lerin till NWT.

Skilsmässoansökan var ett misstag

När Lars drog tillbaka parets ansökan skrev han ett brev till domstolen och förklarade hur det låg till.

“Hej bästa domstol, Ursäkta - jag önskar återkalla ansökan om skilsmässa. Det var ett misstag ... ljus hälsning Lars Lerin”, skriver konstnären i ett mejl till tingsrätten på måndagseftermiddagen.

Men trots Lerins förklarande brev hade Expressen redan hunnit få nys om händelsen och cirkusen var i full gång. Lars hade nämligen tänkt att det aldrig skulle bli en grej av det hela i och med att han hade ångrat sig och ingen skilsmässa skulle ske.

När den värmländska tidningen NWT frågar vad som egentligen hände berättar Lars nu att det var ett impulsivt drag.

– Jag vill inte gå in på det så mycket. Jag fick för mig att jag skulle ha ett annat liv helt enkelt, säger han till NWT.

FOTO: Ulrika Malm ULM, SVT

LÄS OCKSÅ: Lars Lerins om ensamheten – efter händelsen med Junior och barnen

LÄS OCKSÅ: Så träffades Lars Lerin och maken Manoel ”Junior” Marques Lerin

FRÅN FÖRSTASIDAN