Farmen-Philip Albinssons svar efter kritiken

Philip Albinsson

Philip Albinsson är i final i Farmen 2021. Under programmet har han dock fått utstå en hel del hat och kritik.
Nu slår han tillbaka mot anklagelserna.
– Det har varit jobbigt, jag vet inte vart gränsen går längre, säger han.

Slå på ljud

Nu är det bara några dagar kvar till finalen av Farmen 2021. En av deltagarna som gjort stort intryck är barpianisten Philip Albinsson från Värmland.

Under hela säsongen så har Philip Albinsson dock fått utstå en hel del kritik från tittare. Nu senaste veckorna har det till och med gått över till hat och elaka personangrepp.

Philip Albinssons speciella resa i Farmen 2021: ”Ganska otippat”

Philip konstaterar att många säkert är förvånade över att han tagit sig så långt i programmet, samtidigt menar han att det är en häftig känsla och vinst för honom själv.

LÄS MER: Farmen-Helena om relationen med Philip i dag – efter stora sveket
NU GRATIS

– Det har varit ganska otippat, många tänkte nog inte att jag skulle gå såhär långt. Men att jag har tagit mig såhär långt är sjukt, och det är en häftig känsla, säger Philip.

Under säsongen har Philip förstått att det riktats en hel del kritik mot honom, bland annat när Helena och Philip-Lloyd åkte ut. Flera tittare har även skrivit på sociala medier att han inte förtjänar att vara kvar i Farmen.

Några av kommentarerna löd: ”Ut med Philip ”smarta” latmasken” och ”Philip har inte fått lära sig någonting fast han har fått chansen”

Philip Albinssons försvarstal efter all kritik: ”Jag har blivit vinklad som en lat person”

Philip berättar att han förstod att han skulle få en del kritik, men inte att hatet skulle eskalera.

– Jag tycker att hatet har kommit nu senaste två veckorna. Jag tror det grundar sig i ett otippat kort. Jag förstod att jag skulle få hat dock, men när det kommer privat, exempelvis hur ful och dum i huvudet man är så är det inte kul.

Hur känner du när kritiken riktas mot dig om hur du är i programmet?

– Det har varit jobbigt, jag vet inte vart gränsen går längre. Tittarna har bara tagit det här ett steg värre, hur man kan orka hata mig så mycket? Men samtidigt är jag nog rätt person för att få hatet, jag kan ändå hantera det. Försöker se det positivt istället, att folk väljer att lägga sin energi på mig.

Samtidigt berättar Philip att han inte bett TV4 om hjälp eller stöttning gällande hatet. Han menar dock att han blivit vinklad som en lat person i programmet, och att han förstår varför.

– Jag har inte bett om hjälp. Saken är den att jag har blivit vinklad som en lat person, en person som inte gör så mycket enligt många. Men sen är det så att när vi faktiskt gör något så tar de inte med delarna när jag jobbar. Det har framhävts som att jag är den lataste personen i Farmen.

– Absolut att jag inte har varit lika fysiskt stark, men jag är nöjd med vinklingen och tycker det har klipps bra, jag förstår att det är ett program som ska sälja tv, avslutar Philip.

LÄS OCKSÅ: Stina Wollter akut till sjukhus efter svåra olyckan

LÄS OCKSÅ: Farmen-Helena om relationen med Philip i dag – efter stora sveket: ”Rädd för mig”

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrossos ord till Margaux Dietz efter beslutet om sonen Arnold

FOTO: Jakob Dahlström/TV4

SENASTE NYTT!