Därför har Jenny Strömstedt varit borta från Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist

Jenny Strömstedt brukar synas ihop med Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon. Men den senaste tiden har tittarna saknat henne i tv-rutan.
Nu bryter hon tystnaden om verkliga anledningen till hennes frånvaro.
”Äntligen får jag börja jobba”, skriver hon på Instagram.
Slå på ljud

Jenny Strömstedt, 48, är är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler och har synts i rutan i många år. Den senaste tiden har hon blivit en riktig tittarfavorit i TV4:s Nyhetsmorgon.

Tillsammans med parhästen Steffo Törnquist, 65, syns hon ofta i rutan på torsdagar och fredagar och duon verkar vara väldigt omtyckta bland tittarna.

LÄS MER: Därför försvinner Malin Stenbäck från Big brother

”God morgon Jenny, roligt att se er två i rutan”, skrev en tittare när Jenny och Steffo återförenades i höstas.

”Underbart att få se er två i rutan igen. Proffs och ni är härliga personligheter!”, skrev en annan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jennys och Steffos splittring i Nyhetsmorgon

I höstas var nämligen både Jenny och Steffo borta en hel del. Det började med att Jenny hade fullt upp med att spela in Tillsammans med Strömstedts, relationsprogrammet som hon har ihop med maken Niklas Strömstedt, 62.

Men när inspelningarna var klara så var det istället Steffos tur att lysa med sin frånvaro. Han fick nämligen corona och tvingades även till läkarvård.

Den senaste tiden har tittarna dock saknat Jenny i rutan. På sociala medier har flera kommenterat att de vill ha tillbaka Jenny och att de saknar henne tillsammans med Steffo.

”Saknar Jenny Strömstedt. När kommer hon tillbaka med Steffo på torsdagar och fredagar? Saknar henne.”, skriver en tittare.

”Håller med!!! Det blir inte samma härliga mornar utan henne med Steffo, absolut bästa morgonparet”, tillägger en annan.

Jennys frånvaro i Nyhetsmorgon – drabbades av covid

Sedan dess har det varit högst oklart vad som hänt med radarparet Jenny och Steffo. I ett meddelande till Hänt kunde TV4 bara avslöja att Jenny är tillbaka igen i helgen. Men nu väljer Jenny att bryta tystnaden kring hennes mystiska försvinnande.

”Hejhej! Äntligen får jag börja jobba igen efter att ha dragit på mig covid för ett par veckor sedan.”, skriver hon och fortsätter:

”Jag hade börjat inbilla mig att jag var immun efter att ha klarat mig från att bli smittad av både ungdomar hemma och soffpartner Steffo. Men en sådan HYBRIS kan ej förbli ostraffad.”

Men som tur är verkar inte det otäcka viruset ha drabbat Jenny särskilt hårt. Men nu skriver hon lite skämtsamt att katten Kerstin iallafall märkt av tröttheten.

”Jag blev inte särskilt sjuk dock men lite trött påstår Kerstin Strömstedt som ikväll beordra vila (läs vill ha människomadrass) inför morgondagens Nymo lördag.”, skriver hon på Instagram.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Steffo Törnquists lögn för Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Jenny Strömstedt om relationen med Steffo Törnquist

SENASTE NYTT!