TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

TV4:s svar efter Jenny och Steffos splittring i Nyhetsmorgon

23 sep, 2020 
TV4:s svar efter Jenny Strömstedt och Steffos splittring i Nyhetsmorgon
Det var länge sedan tittarna kunde se radarparet Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist tillsammans i tv-rutan.
Nu svarar TV4 på varför och ger även ett framtidsbesked!
Annons
TV4:s svar efter Jenny och Steffos splittring i NyhetsmorgonBrand logo
TV4:s svar efter Jenny och Steffos splittring i Nyhetsmorgon

I TV4:s Nyhetsmorgon får tittarna chans att hänga med i och ta del av det senaste inom nyhetsvärlden. Programmet sänds på mornarna, varje dag i veckan, på TV4 och TV4 play. Det är ett populärt koncept och leds av flera etablerade programledare som varje morgon har uppdraget att informera tv-tittarna om vad som står på runt om i världen.

Programmet har över fem miljoner tittare i veckan, inte illa! En programledarduo som verkligen framgått som ett riktigt radarpar är journalisten Jenny Strömstedt, 48, och tv-profilen Steffo Törnquist, 64.

Jenny Strömstedt Steffo Törnquist
FOTO: Karin Törnblom/TT

Många bollar i luften

Jenny är verkligen ett välbekant ansikte för tittarna. Hon började arbeta på TV4 redan under sin gymnasietid, men då som något helt annat – nämligen receptionist. Men redan år 2005 klev hon in som en av programledarna för Nyhetsmorgon och det har ju minst sagt gått bra för henne.

Annons

Nu syns Jenny till flera gånger i veckan i tv-rutan, med parhästen Steffo. Dock är inte Nyhetsmorgon det enda som Jenny arbetar med. Ihop med maken Niklas Strömstedt, 62, leder hon relationsprogrammet Tillsammans med Strömstedt.

Jenny och Niklas Strömstedt på röda mattan
FOTO: Karin Törnblom/TT

Men där tar inte programledarjobben slut för henne! Hon har även varit aktuell med tv-programmet Brottsjournalen ihop med kriminologen Leif GW Persson, 75.

Det framgick efter den senaste säsongen av Brottsjournalen att det blev Leifs sista. Och vem som kommer ersätta Leif och leda programmet tillsammans med Jenny i framtiden är fortfarande oklart.

Hinner man med tre tv-program samtidigt? Det verkar inte som så. Nämligen har Jenny synts till allt mindre i Nyhetsmorgon. Och när hon väl leder morgonshowen är det inte tillsammans med parhästen Steffo.

Annons

Hur kommer det sig att Jenny och Steffo inte längre syns till ihop på TV4?

”Passat bättre”

När Hänt når TV4 visar det sig att det finns en förklaring till att de inte synts till vid varandras sida på ett bra tag. Det är nämligen så att andra uppdrag tar Jennys fulla uppmärksamhet.

”Jenny har inspelningar med Tillsammans med Strömstedts löpande under hösten och då har det passat bättre för henne att sända Nyhetsmorgon på lördagar”, skriver Mia-Li Hallengren, pressansvarig för Nyhetsmorgon på TV4, i ett mail till Hänt. Hon fortsätter:

”Men snart kan man se dem tillsammans igen på torsdagar och fredagar”.

Slutet gott, allting gott! Snart blir det som vanligt igen och radarparet kommer att sända Nyhetsmorgon vid varandras sida.

FOTO: Olle Sporrong/TT, Karin Törnblom/TT

Annons