Idol 2023 marknadsföring banner

Tittarnas skarpa kritik mot inslaget i Lotta på Liseberg: ”Ta ansvar nu!”

03 aug, 2021 
AvMikael Einarsson
Lotta på Liseberg kritik
Under en lek i måndagens Lotta på Liseberg hoppade komikern Per Andersson på programledaren Lotta Engberg.
Ett tilltaget som inte gick hem hos alla tv-tittare.
Det finns barn som tittar”, skrev en arg tittare på TV4:s Facebooksida.
Annons
Fem anledningar till att vi älskar Lotta Engberg
Fem anledningar till att vi älskar Lotta Engberg

2009 hade TV4:s succéprogrammet Lotta på Liseberg premiär och varje måndag under sommarmånaderna direktsänds allsången vid Stora scenen på nöjesparken Liseberg i Göteborg. Som vanligt finns Lotta Engberg, 58, i spetsen och bjuder upp till skratt och allsång.

I måndagens Lotta på Liseberg gästade artister som Sarah Dawn Finder, Loreen, Theoz, Oscar Zia samt Eva Rydberg och Ewa Roos. Med i publiken satt även Lottas stora kärlek Mikael ”Doktor Mikael” Sandström.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström satt med i publiken

Recept.se Nyhetsbrev

Mikael Sandström, känd som Doktor Mikael gästade allsången under måndagskvällen likaså gjorde också komikern Per Andersson, och han var på lite bushumör. Under en lek ombads nämligen göteborgaren att svara på några frågor från Lotta i olika karaktärer. Ungefär som segmentet "tips från coachen" i Parlamentet.

– ”Räkhäst”, din föreställning på Lisebergsteatern, blir den av nu? frågade Lotta Engberg.

Annons

Samtidigt fick Per instruktioner av en monter att han skulle svara och agera som en ”övertygad” Doktor Mikael.

– Nej men du, alltså måste vi titta på räkhäst, ska vi inte vara umgås du och jag? Ska vi inte göra något? Många har ju byggt hemmagym under sommaren. Jag har byggt ett ”hemmagyn”. Vad tror du om det?

Strax därpå chockade Per Lotta genom att kastas sig över henne i en omfamning. Såväl publiken på plats som programledaren började skratta.

Tv-tittarnas skarpa kritik mot Per Andersson för påhoppet på Lotta

Det var många tv-tittare som gillade måndagens program. Många skrev i en kommentar på TV4:s Facebooksida att de hängde med i sångarna hemma i tv-sofforna. Men alla verkade dock inte lika nöjda. Framför allt inte när Per Andersson hoppade på Lotta Engberg, detta har fått många att reagera starkt.

Inte okej av Per Andersson att hoppa på Lotta så där ! Det finns barn som tittar. Ta ansvar nu !”, skrev en tittare och fick både gilla-markeringar och medhållande kommentarer av andra som sett programmet.

Annons

En annan tittare skrev: ”Per är helt galen man vet aldrig vad han ska hitta på”.

TV4 har inte svarat på kritiken.

FOTO: TV4/Tommy Holl/TT

Annons