ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christina Lindberg om att inte medverka i Lotta på Liseberg

02 jul, 2021 
LOTTA PÅ LISEBERG CHRISTINA LINDBERG
Country- och dansbandssångerskan Christina Lindberg hade gärna velat uppträda på Lotta på Liseberg, då hon aldrig gjort det tidigare.
I en intervju med Hänt berättar hon nu om besvikelsen över att inte få medverka i TV4-programmet.
– Jag är lite ledsen såklart, jag ska inte ljuga, säger hon till Hänt.
Annons
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barnBrand logo
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barn

Christina Lindberg, 52, är en av Sveriges främsta country- och dansbandssångerskor. Hon slog igenom som mycket ung och har sedan dess underhållit på scenen. Hon har uppträtt tillsammans med personer som bland andra Kikki Danielsson, Lotta Engberg och Lasse Stefanz. Och efter ett år av inställda spelningar är hon nu tillbaka på scenen igen.

Däremot finns det något som hon gärna skulle vilja göra och det är att uppträda på Lotta på Liseberg, då det är något hon aldrig tidigare gjort. I en intervju med Hänt berättar hon om planerna framöver och ledsamheten över att inte medverka i TV4-programmet i sommar.

Christina Lindberg om framtidsplanerna med musiken

Coronapandemin har ställt till det för musikbranschen, så även för Christina Lindberg. Men äntligen ser hon ljuset i tunneln och ska börja spela igen.

– Det är mycket spännande grejer på gång, men jag kan inte säga allt. Men det rullar på nu, det kommer fler spelningar. I höst ska jag äntligen ut på en turné i Finland, Norge och Sverige, säger hon till Hänt.

Annons

Christina berättar att det har varit jobbigt att ha blivit ifråntagen sin försörjning och att det känns skönt att det börjar bli mer ”vanligt” igen.

– Det känns fint att leva igen, för det har varit väldigt jobbigt alltså. Man har sin trygghet i spelningarna och jag är så beroende av att träffa människor, säger Christina och fortsätter:

– I samband med min man Tommys sjukdom med, det har varit tufft. Jag började ju fundera i andra banor och det var inte så lätt. Jag har hållit på med detta sedan jag var 11 år, det har varit väldigt osäkert och jobbigt.

Christina Lindberg om att inte uppträda på Lotta på Liseberg

Christina har uppträtt på många scener, men ett ställe hon inte har bockat av är Lotta Engbergs Lotta på Liseberg. Detta är något hon gärna skulle vilja.

– En vän till mig, Kikki Danielsson, ska ju vara med på Lotta på Liseberg och då tänkte jag på det. Jag känner ju både Sanna Nielsen och Lotta Engberg väl, jag hade gärna velat vara med, säger Christina och fortsätter:

Annons

– Jag borde ha sagt något, men det händer saker hela tiden i denna branschen ändå. Nu tänker jag på varför jag inte kollade upp detta, det kom till mig nu att jag borde gjort det.

Är du besviken, hade du velat bli tillfrågad?

– Jag är lite ledsen såklart, jag ska inte ljuga. Jag hade önskat att det var någon som tänkt ”just det Christina”. Men jag vet ju att jag måste visa mig och höra av mig. Jag hade önskat det kommit ett telefonsamtal, men förhoppningsvis blir det till nästa år, berättar Christina Lindberg för Hänt.

FOTO: Tommy Holl/TT/ Karin Törnblom/TT

Annons