Christina Lindberg berättar om relationen till Lotta Engberg idag

Lotta Engberg och Christina Lindberg
Exklusivt

Country- och dansbandssångerskan Christina Lindberg har drabbats av flera uppskjutna spelningar under coronapandemin.
I en intervju med Hänt berättar hon nu om saknaden efter publiken och om relationen till gamla kollegor, bland annat Lotta Engberg.
– Vi kallade oss för tjejligan, säger Christina.

Christina Lindberg, 52, är en av Sveriges främsta country- och dansbandssångerskor genom tiderna. Genom åren har hon synts uppträda med stjärnor som Kikki Danielsson, Christer Sjögren och Lotta Engberg. Listan kan göras lång då hennes karriär tog fart redan som 12-åring.

Tillsammans bor hon med maken Tommy Wigardt och hon är ständigt igång med projekt trots uppskjutna spelningar. I en intervju med Hänt berättar Christina om saknaden efter publiken och scenen men även om relationen till sina gamla kollegor, för hur är den idag egentligen?

LÄS MER: Därför tog det slut för Älskar, älskar inte-paret

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Christina Lindbergs saknad efter publiken: ”Kommer gråta av lycka”

Christina har stått på scen sedan barnsben och det råder ingen tvekan om att hon är en erfaren och trygg artist. Men föregående år fick många av Christinas spelningar bli uppskjuta av på grund av coronapandemin, men hon ser ändå ljust på framtiden trots den stora saknaden till publiken.

– Jag har gjort det här sedan jag var tolv år gammal, jag ha nästan kunnat känna hur det kommer att vara när jag är tillbaka på scenen igen, jag tror jag kommer gråta av lycka, säger Christina.

Men hon är ändå tacksam över att ha fått vaccin mot covid-19. Christina och maken Tommy har prioriterats eftersom Tommy lidit av svårartad cancer, som han idag är friskförklarad ifrån.

– Att få gå ut och jobba igen hoppas jag verkligen på, jag har en jättestor turné som ska ta fart i november. Det enda jag vill är att jobba igen, jag längtar så mycket efter scenen. På det sättet har det varit tufft ekonomiskt och för hela musikbranschen har det varit väldigt jobbigt förstås.

– Det har även varit väldigt ensamt, det har ju nästan blivit så att jag pratat med djuren, säger Christina skämtsamt.

Christina Lindberg och Lotta Engbergs relation idag

Christina har kontakt med flera artister som hon uppträtt med genom åren, exempelvis har Christina och Lotta Engberg flera succé-år bakom sig. Christina berättar att de två med flera kallades för ”tjejligan”.

– Vi kallade oss för tjejligan, jag och Lotta bland annat. Vi var ett gäng som festade och hade väldigt kul tillsammans, säger Christina.

Hur är din relation med Lotta Engberg idag?

– Vi har inte pratat med varandra på ett tag, men vi har varandras nummer och skulle vi träffas så är jag säker på att vi båda skulle bli glada av att se varandra. Någonstans följer man varandra genom åren, avslutar Christina.

LÄS OCKSÅ: Carolas okända samtal med TV4 innan avhoppet från Let's dance

LÄS OCKSÅ: Elena Belle och David Charvets okända relation – nya bilderna visar

FOTO: TV4 / Eero Hannukainen/TT