Lotta Engbergs tårar innan sändningen – doktor Mikael var ej på plats

Doktor Mikael Sandström, Lotta Engberg

Premiären av Lotta på Liseberg har gått av stapeln och 500 personer var på plats i publiken! Någon som däremot lös med sin frånvaro var Lottas sambo doktor Mikael Sandström. Och strax innan sändningen drog igång tog känslorna över för Lotta och hon brast ut i tårar.
Slå på ljud

Det populära allsångs-programmet Lotta på Liseberg har äntligen haft premiär. Och som vanligt är det Lotta Engberg, 58, som sjunger tittarna genom kvällen.

SKUMT Linas tystnad efter systerns uppbrott från Martin

Så blev första avsnittet av Lotta på Liseberg

Göteborg bjöd inte bara på kanonväder kvällen till ära – programmet var även extra långt och sändes i två timmar. Detta på grund av att Lotta på Liseberg inte kommer att sändas nästa vecka i och med att det är fotbolls-EM.

Artisterna som gästade Lotta kvällen till ära var inga mindre än Lena Philipsson, Clara Klingenström, Sonja Aldén, Rymdpojken, E-type och Eurovision-vinnarna Måneskin.

De sistnämda, Måneskin, riktades det dock en hel del kritik mot. Tittarna var nämligen väldigt upprörda över att de bara fick framföra endast en låt.

”Älskar Måneskin och hoppas verkligen dem kommer tillbaka till Göteborg! MEN alltså hur kan man bara ge dem en låt i TV och en på Facebook. Dem skulle iaf haft två låtar i tv, jag menar dem är världskändisar och dem får bara en låt i tv. Pinsamt att inte ge dem mer uppmärksamhet.”, skrev en tittare då.

Lotta på Liseberg

Måneskin uppträdde på Lotta på Liseberg

Foto: TV4

Därför saknades doktor Mikael i publiken

Utöver Måneskins framträdande så verkade både tittarna och publiken på plats vara mycket nöjda med kvällen. Men i publiken fattades en person som många kanske trodde var en självklar gäst. Nämligen Lottas sambo doktor Mikael Sandström.

– Han var hemma och fixade nattamat, säger Lotta Engberg till Expressen.

Förhoppningsvis kommer kärleken att dyka upp i ett senare avsnitt.

Lotta Engbergs tårar innan Lotta på Liseberg

Men det gick inte helt smärtfritt. Kort innan sändningen blev det känslosamt för programledaren. Stämningen blev så pass påtaglig att det rörde henne till tårar.

– Det var en ljudkille som heter Kalle som precis inne vi skulle sätta i gång kom fram. Och så sa han ”du Lotta, har du sett? Har du sett publiken?”. Och så kom det tårar från både han och mig, säger hon till Expressen.

Det var stor skillnad från förra året när de sände programmet helt utan publik. Därför var Lotta otroligt nöjd med premiären av programmet.

– Förra året var det ju knäpptyst. Nu hörde man sorlet, man hörde anspänningen, man hörde längtan. Man kunde ta på det i luften, fortsätter Lotta.

LÄS OCKSÅ: FÖRSVANN Komikern Dag Tolstoys chockbesked

LÄS OCKSÅ: ILSKA Kritiken efter Måneskins uppträdande

FOTO: DEROS ANDERS/Aftonbladet, Tommy Holl/TT

SENASTE NYTT!