ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Vem är Rymdpojken? Det heter han på riktigt – orden om namnbytet

18 jun, 2021 
Rymdpojken adam englund
Nya stjärnskottet Rymdpojken har synts arbeta med bland andra Victor Leksell och Myra Granberg.
Men vem är han och vad heter han på riktigt?
Annons
5 kändisar som har bytt namn – och varförBrand logo
5 kändisar som har bytt namn – och varför

Artisten Rymdpojken är en nykomling inom svenska musiksvängen. Och i år har han fått sig en plats på scen på Lotta på Liseberg som sänds på TV4.

Vad heter Rymdpojken egentligen?

Rymdpojken är ju faktiskt bara ett artistnamn. Artistens riktiga namn är Adam Englund.

”Jag har känt ett tag att jag skulle vilja starta något från början igen - något nytt och annorlunda men som ändå är jag. Efter en tid med mycket planering, jobb och slit är det dags. Detta är dagen då jag startar upp mitt nya artistprojekt Rymdpojken. Adam Englund och all min musik kommer alltid finnas kvar men jag hoppas att ni vill följa med mig på denna resa”, har Adam berättat för sina fans och följare på Instagram om namnbytet.

Vad heter Adam Englund på Instagram?

Passande nog har Adam bytt sitt användarnamn på Instagram när han valde sitt nya artistnamn. På den sociala plattformen heter han rymdpojken_ och har i skrivande stund strax under 2 000 följare.

Annons

När började Rymdpojken med musik?

Det var år 2019 som Adam sa upp sig från sitt heltidsjobb. Varför? Jo, för att satsa helhjärtat på just musiken. Bara några månader därpå blev han upptäckt av Victor Thell, och de började tillsammans att planera ett nytt artistprojekt, vilket resulterade i just Rymdpojken!

Artisten debuterade sommaren därpå med singeln Flightmode, som han sjöng tillsammans med Victor Leksell. Därefter gjorde han även en låt med Myra Granberg. Succé som möter succé kan ju inte bli annat än supersuccé?

Rymdpojken i svartvit på Instagram
Rymdpojken.

Rymdpojkens egna ord om sin musik – Flightmode med Victor Leksell

När Rymdpojken släppte låten Karlavagnen tillsammans med vännen och producenten Marcus Svedin, så berättade han att den handlar om viljan att hjälpa.

Annons

– Låten handlar om att vilja hjälpa någon man tycker om som blivit sårad, att du alltid kommer finnas där för personen och att ni kan läka tillsammans, har Adam Englund tidigare sagt. Han fortsatte:

– Jag skrev Karlavagnen ihop med min vän och producenten Marcus Svedin. Det har alltid varit en dröm för oss båda att göra en låt med en stråkorkester och vi kände tidigt att det verkligen kunde förstärka känslan i låten.

Så fick Rymdpojken sitt namn – historien bakom

Nu berättar Rymdpojken för Hänt om hur han fick sitt namn och hur han till slut kom fram till beslutet.

”En av mina drömmar som barn var att bli astronaut. Så tyckte det passade bra att ha "Rymdpojken" som artistnamn.”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Instagram

Annons