Dag Tolstoy försvann helt efter Farmen – nya beskedet

Dag Tolstoy är aktuell som artist.

Dag Tolstoy blev känd efter sin medverkan i Farmen förra året. Och sedan blev han viral med sina roliga sketcher på TikTok. Nu är han tillbaka med sin första singel Träffar andra och han hoppas på att den blir årets sommarplåga.
Wincents ilska mot Dag Tolstoy – redan andra dagen
Slå på ljud

Dag Tolstoy är uppvuxen i Luxemburg och flyttade till Sverige efter gymnasiet. Han flyttade då till Lund och studerade till civilingenjör i fem år. Efter studierna flyttade han till Stockholm och valde att inte börja jobba som ingenjör, istället utbildade han sig till yogalärare.

Han slog igenom förra året på appen TikTok med sina humoristiska filmklipp under konceptet ”folk som är...”. Han har över 2,8 miljoner gilla-markeringar på alla sina videos och han förklarar sin humor som relaterbar och fånig.

Dag Tolstoy deltog i Farmen 2021

Till mångas stora förvåning var Dag Tolstoy en av deltagarna i den senaste säsongen av Farmen. Det visade sig att han bara inte var en duktig komiker han blev även storbonde redan första veckan av programmet.

I säsongen andra ting möttes förstekämpe Dag Tolstoy och andrekämpe Daniel Tholén i en tvekamp, släggan. Med en slägga skulle de slå ner spikar hela vägen ner i en trästock på kortast tid. Daniel vann överlägset över Dag och därmed fick Dag lämna gården, innan han lämnade fick han utse nästa storbonde och valde sin besegrare Daniel Tholén.

– Daniel har alltid stått mig nära, jag kände att det var värt ett försök att slå ut honom, att känna sig värdig här på Farmen som vinnare... Men jag gillar Daniel väldigt mycket och han kommer att bli en perfekt storbonde, säger han.

Nu släpper Dag Tolstoy musik

I veckan kunde Dag meddela att han har släppt sin första singel Träffar andra, den handlar om hur man blir knäpp av kärlek. I måndags gästade han SVT:s morgonprogram Morgonstudion för att prata om musiken. Han berättar då att han hoppas att den blir årets sommarplåga.

Programledaren frågor Dag om hans musik också har inslag av humor, men det har den inte berättar han.

– Jag vill separera humorn och artisteriet men det kommer alltid finnas någon slags lekfullhet.

Om man har följt Dag under en längre tid har man kunnat se hans musikalitet i hans videos. Han har både sjungit och spelat piano ett flertal gånger, så att han släpper musik kom inte helt oväntat.

I Morgonstudion avslöjar han att det kommer komma ett helt album runt årsskiftet.

LÄS OCKSÅ: Därför åkte Dag Tolstoy ur Farmen direkt – fick inte komma till Torpet

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Dag Tolstoy i Farmen 2021

FOTO: Sony Music, Sveriges Television

FRÅN FÖRSTASIDAN