TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Tittarnas glädje efter TV4:s beslut för Efter fem

06 apr, 2021 
AvJonna Wennerberg
Gänget som sänder Efter fem
Efter fem har blivit en självklar del av dagen för det svenska folket. Därför blev det starka reaktioner när TV4:s besked om Långfredagens sändning nådde tittarna.
Annons
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringenBrand logo
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen

Nyhetsmorgon har varit en succé sedan det började sändas 1992. Det var det första dagliga morgonprogrammet i svenskt tv och tittarna älskade det. Och numera är det programmet en självklar del i en stor del av svenska folkets vardag. Programledarna har varierat genom åren, men alla har varit älskade av tittarna som nästan känt en familjär känsla till de som sitter i morgonsoffan.

Jenny Strömstedt och Steffo Thörnqvist är en duo som varit otroligt populära hos tittarna. De har sänt tillsammans i flera år och bjudit tittarna på en hel del skratt, men också tårar. Nyligen försvann Jenny från programmet och det var någonting som tittarna direkt la märke till. Just för att de är så himla vana att se programledarparet tillsammans. Så när Steffo dök upp i tv-rutan ensam förstod de direkt att någonting inte stämde.

En annan duo som var självklar hos tittarna för några år sedan var Peter Jihde och Tilde de Paula Eby. TV4-tittarna har fått tillbringa många mornar tillsammans med dem, och därför blev det sorgligt när Peter kom med beskedet att han skulle sluta på kanalen. Istället började han arbeta på TV3 och Tilde fick sig en ny partner i morgonsoffan. Sebastian Von Sivers tog över Peters plats, dock hann de inte riktigt bli en lika självklar duo för än det var dags för Tilde att pröva sina vingar på annat håll.

Annons

Tilde har varit en av TV4:s mest populära programledare länge. Hon har vunnit Kristallen för sin fantastiska insats, dels i Nyhetsmorgon men också i program som Hela Sverige bakar och Let's dance. Så det var en sorg hos tittarna när beskedet om att hon skulle lämna morgonprogrammet kom. Men sorgen blev inte långvarig då det visade sig att de istället skulle få ännu mer av henne i nya programmet Efter fem.

Idag är Efter fem en lika självklar del av vardagen som Nyhetsmorgon för TV4:s tittare. Därför var glädjen hos dem enorm när de under påskhelgen insåg att programmet skulle sändas på Långfredagen trots att det är en röd dag. I vanliga fall sänder programmet endast på vardagar och inte på helger.

”Så kul att ni sänder på Långfredagen! Livet känns mer normalt pga det! Behövs i dessa tider”, skriver en av TV4-tittarna till inlägget.

”Självklart gör vi det, vi tar helg imorgon”, svarar TV4.

”Fantastiskt att ni sänder idag, glad påsk. Hoppas ni får lite ledigt sen och får käka lite påskmat”, skriver en annan TV4-tittare till inlägget.

Annons

”Förr i tiden var Långfredagen den tråkigaste dagen på hela året, ikväll blev det en bra dag tack vare er”, skriver en tredje.

Annons