Benjamin Ingrossos dolda kamp under inspelningen av Benjamin's

Benjamin i egna tv-programmet

Benjamin Ingrosso har gjort succé med egna tv-programmet Benjamin's. Men bakom kulisserna har han inte mått riktigt lika bra som framför kamerorna. Nu berättar han om kampen som tittarna inte fått se.

Under hösten gick Benjamin Ingrosso från att vara ”skitungen från kanal 5” som han refererade till sig själv som i Så mycket bättre. Till att idag vara en av Sveriges just nu mest folkkära artister. Han levererade musik som hyllats flertalet gånger och fick ge en ny bild av sig själv till svenska folket. Tidigare har vi fått se honom vinna Melodifestivalen och skymta förbi i Wahlgrens värld. Men nu har han fått ett helt eget tv-program där han får laga mat och spela musik tillsammans med ett gäng kända ansikten.

Benjamin berättar om sin prestationsångest

LÄS MER: Carola Häggkvist om okända stödet från expojkvännen Jimmy

I Benjamin's bjuder han in gäster för att laga mat och ha en fin kväll tillsammans. Men att hela tiden vara den som är värd kan ha sina nackdelar. Benjamin tar alltid på sig ett stort socialt ansvar när han umgås med folk. Det berättar han i en intervju med magasinet Café. Han är otroligt mån om att alla i hans sällskap ska ha det trevligt och att de mår bra. Vilket har lett till att en del prestationsångest.

– Jag tar väl på mig något slags ansvar. När jag inte gör det så tänker jag att jag gör folk besvikna. Om jag inte känner mig trygg med något så skulle jag nog inte säga det … rätt ut. För då skapar jag en dålig stämning, och då kommer någon tänka att jag inte är trevlig. Då håller jag hellre in allt och så får jag prata ut om det efteråt med någon, säger han.

Att uppfattas som otrevlig är någonting han är rädd för.

– Men jag tycker ju att det är bättre om det är skön stämning. Jag tycker folk är onödigt otrevliga när det verkligen inte behövs. När jag är på restaurang så tycker jag att det är viktigt att tacka servitören. Om någon häller upp ett glas vatten till mig och så glömmer jag tacka så … jag vill inte att någon ska tänka att jag är någon slags brat.

Tuffa tiden under inspelningen av Benjamin's

Detta gjorde att veckorna under inspelningen av Benjamin's blev tuffa för honom.

– Det är klart att det kan vara påfrestande. Jag tror inte många märker hur mycket energi jag lägger på det. När jag spelade in det här matprogrammet så pratar jag med gästerna och vill att de ska känna sig bekväma och få beröm. Och att det ska vara genuint beröm.

Men samtidigt som Benjamin vill lägga mycket fokus på sina gäster. Få dem att känna sig sedda och hörda så ska han ju faktiskt servera dem utsökt mat också.

– Och samtidigt laga mat, kolla att alla mår bra i kamerateamet och att producenten är nöjd. Jag vill ju pleasa alla. Men jag måste lära mig att det inte går, säger Benjamin till Café.

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprecht ryter ifråm efter hatet mot flickvännen Peg Parnevik

LÄS OCKSÅ: Lovisas egna ord om obehagliga händelsen i Robinson

Senaste nytt