Tilde de Paula Eby ryter ifrån efter kritiken från Efter fem-tittarna

Tilde i Efter fem

Tilde de Paula Eby är en av TV4:s absolut mest populära profiler.
Nu ryter hon ifrån efter att ha fått kritik från tittarna.

Tilde de Paula Eby, 48, har genom åren blivit en av TV4:s absolut största profiler. I många år var hon en del av Nyhetsmorgon-gänget och när det en dag meddelades att hon slutar som programledare för det populära morgonprogrammet var det många tittare som fick sig en smärre chock.

Tittarna behövde dock inte vänta länge på att få reda på vad Tilde skulle göra i framtiden. Att kanalen skulle släppa en av sina mest omtyckta programledare fanns inte på kartan och istället blev Tilde ansiktet utåt för TV4:s nya satsning Efter fem som idag sänds varje vardagseftermiddag.

Avhoppet från Let's dance

LÄS MER: Bonde-Pelle Hansson Edh om nya kärleken

Tilde var också länge programledare för Let's dance tillsammans med vännen och kollegan David Hellenius, som även han är en av kanalens absolut populäraste profiler. Men efter många år tillsammans i programmet berättade programledarduon under förra säsongen att den även skulle bli deras sista. I framtiden kommer tittarna istället kunna se Petra Mede och David Lindgren leda dansprogrammet.

– Det känns lite extra speciellt och jag tänker så här att i två måste verkligen passa på att njuta lite extra av den här kvällen, sa Tilde de Paula Eby i finalen av förra årets Let's dance.

Plötsliga sjukdomsbeskedet

Trots sina 20 år i tv-rutan kan dock inte Tilde värja sig för alla hinder som kan komma med en tv-inspelning. För en tid sedan stötte programledaren på patrull när hon plötsligt tappade rösten.

”HJÄLP!!! Rösten!!! Jag mår toppen men har tappat rösten och måste vara tyst. Galet frustrerande!!!”, skrev hon på Instagram då.

Som tur är mår Tilde idag bra och är tillbaka i soffan hos Efter fem precis som vanligt.

Tilde ryter ifrån efter kritiken

Tilde de Paula Eby hyllas ofta för sin professionella framtoning i tv-rutan och hennes intervjuer har setts av miljontals människor. Men att bara få positiva kommentarer är omöjligt och nu reagerar tittarna efter ett inslag av Efter fem i veckan.

”Varför de inte prata klart innan Tilde avbryter”, skriver en tittare i kommentarsfältet på Efter fems Instagram.

Tilde är dock inte sen med att svara sina följare och förklarar att tiden inte alltid räcker till för att sitta i långa intervjuer.

”Å! Jag gör bara så gott jag kan. Ibland har vi kort om tid!”, svarar Tilde de Paula.

Och trots att det finns ett visst missnöje är tittarna inte helt omöjliga. Efter programledarens förklaring är de snabba med att gå ta tillbaka sina påståenden – och be om ursäkt:

”Då förstår jag. Då får jag be om ursäkt, tycker verkligen om dig fina Tilde”.

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom Anders Pihlblads namnbeslut

LÄS OCKSÅ: Martin Melins hårda barnkrav – nu berättar han

FOTO: TV4/TT

Senaste nytt